Trofeul "Copiii și marea", câștigat de un elev din Moldova

178
Trofeul

Articole de la același autor

Până în luna decembrie, Centrul Cultural "Euxin" din Mangalia găzduiește cea de-a IX-a ediție a expoziției de creație plastică și fotografie, cu participare internațională, "Copiii și marea".

Inițiată și coordonată de prof. pentru învățământul primar Rodica Codău și prof. Ghiulserin Sali, de la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, competiția a suscitat interes maxim, fiind primite 1.786 creații plastice realizate de copii de grădiniță și elevi ai claselor pregătitoare și I-XII, 209 creații literare (în limbile română, franceză și engleză), realizate de elevi ai claselor II-XII, dar și 165 de fotografii realizate de elevi ai claselor I-XII. Lucrările redau frumusețea peisajului marin, cât și semnale privind amenințarea pe care o reprezintă poluarea pentru mediul marin.

Elevii participanți provin din Turcia - Merzifon, Tekirdag, Corlu, Izmir și Istanbul; Moldova - Ungheni; Polonia - Mielec, Bydgosccz; Ungaria - Budapesta; Macedonia - Prilep; Bulgaria - Dobrich; Slovacia - Turie, precum și din 32 de județe ale țării noastre, din grădinițe și școli de stat sau particulare, din școli speciale pentru deficiențe motorii sau de auz, precum și din liceele de artă.

Jurizarea lucrărilor a fost asigurată de către reprezentanți ai Primăriei Mangalia, ISJ Constanța, Radio Constanța, Asociației Părinților din Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, scriitorul Emilia Dabu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, dr. Tatiana Odobescu, directorul Complexului Cultural "Callatis", psih. Carmen Faliboga, președinte al Organizației "Salvați Copiii", filiala Constanța, și de profesori de specialitate din grădinițe, școli și licee din Mangalia și Constanța.

Cele mai valoroase lucrări au fost recompensate cu premii și mențiuni. Trofeul "Copiii și marea" a fost atribuit, la această ediție, elevului Iustinian Rîmbu, din Ungheni-Moldova, la secțiunea creație plastică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj expozițional, la UMC
Pagina a fost generata in 0.5947 secunde