UDTR se perfecționează etnofolcloric

332
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează, în perioada 12-16 septembrie, un seminar de formare și perfecționare etnofolclorică. Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Național și are loc la sediul UDTR din Constanța.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, în cadrul acestuia, profesori din cadrul Federației de Dansuri Folclorice din Turcia susțin cursuri de istoria dansului folcloric turcesc, tehnici de dans și arta motivelor costumelor.

La seminar, participă coregrafi și instructori de dans care coordonează ansamblurile folclorice aparținând Uniunii Democrate Turce din România, dar și cadre didactice care au înființat ansambluri de dansuri turcești în școlile din județul Constanța în care se predă limba turcă drept limbă maternă.

Printre lectori, se numără președintele Federației de Dansuri Folclorice din Turcia, Gurhan Ozanoglu, și Huseyin Guler, președinte executiv al aceleiași federații.

"Dansurile tradiționale turcești repre-

zintă zestrea culturală a comunității noastre care trăiește de secole în Dobrogea. Am organizat acest seminar cu scopul de a perfecționa tehnicile de dans ale coregrafilor noștri pentru a putea preda dansatorilor, în majoritatea lor tineri, arta dansului popular turcesc. Este primul seminar de Formare și Perfecționare Etnofolclorică organizat de UDTR la nivel academic, cursurile fiind susținute de profesori care predau în universități din Turcia", a declarat președintele UDTR, Osman Fedbi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4839 secunde