Și cu Școala specială nr. 2 ce-ați avut?

UE construiește școli, autoritățile constănțene le desființează

615
UE construiește școli, autoritățile constănțene le desființează - 25bc7319379d891053fd950cf89032d7.jpg
Zilele acestea, asupra situației juridice a Școlii speciale nr. 2 planează shakespeariana întrebare: a fi sau a nu fi structură?
Pe de o parte, comasarea cu Școala specială nr. 1 este justificată de efectivul redus de elevi, iar pe de altă parte obstrucționează, conform declarației vicepreședintelui Consiliului Județean Cristinel Dragomir, derularea unui proiect foarte important de extindere din fonduri europene.
Când la jumătatea lunii martie 2010 fosta conducere a ISJ transmitea restructurarea rețelei școlare care funcționează cu finanțare din bugetul Consiliului Județean Constanța, proiectul de extindere a Școlii speciale nr. 2
din fonduri europene era în faza de "eligibil, dar nefinanțabil",
după cum ne-a declarat același vicepreședinte. Așa încât, ca urmare a solicitării ISJ, Consiliul Județean propunea unirea Școlii speciale nr. 1 (260 elevi) cu școala specială nr. 2, aflată sub normativ, cu doar 146 elevi.
Așadar, la adresa nr. 530 A din 16 martie 2010 a Inspectoratului, Consiliul a răspuns favorabil pe 30 martie 2010. Pe 13 septembrie, conform declarației actualului profesor coordonator al Școlii 2, Roxana Crețu, s-a primit adresa cu nr. 1601, prin care se comunica decizia ISJ de comasare a celor două școli speciale.
Ca acum - pentru că în vară proiectul de extindere a devenit și "finanțabil" - să apară aprige discuții și să se caute vinovați pentru eventuala pierdere a unei finanțări de circa 10 miliarde lei vechi ca urmare a dispariției personalității juridice.
Prof. Elena Buhaiev, fost "general", se consideră "vânată" de actuala conducere a ISJ cu toate că are acte doveditoare ale deciziilor luate, iar prof. Aliss Andreescu afirmă în discuția cu reprezentanții CJC că aceasta este "moștenirea lăsată".
În toată această foială de decizii a existat o lipsă de comunicare pe timpul vacanței de vară între cele două instituții, respectiv ISJ – CJC și care acum constituie un alt motiv de războială între fosta și actuala inspectoare generală.
"Pe mine nu mă interesează ce se întâmplă acolo, ci doar aștept ca inspectoarea Andreescu să revoce într-un consiliu de administrație ordinul de comasare, în așa fel încât Școala specială nr. 2 să rămână în continuare cu personalitate juridică și să beneficieze de aceste fonduri europene atât de importante. Mai ales că lucrările de construcție se află în stadii foarte avansate, de peste 70 la sută", ne-a mai declarat Cristinel Dragomir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Octombrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Se deschide stagiunea Teatrului de Stat
Pagina a fost generata in 2.1225 secunde