Ultima probă orală de la Bacalaureat

165
Ultima probă orală de la Bacalaureat - ultimaproba-1467045643.jpg

Articole recomandate

Ieri, a debutat ultima probă orală a examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016, proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în 51 de centre din județul Constanța (26 în municipiu). Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 4.623 de candidați.

Evaluarea se derulează pe parcursul a cinci zile (27 iunie - 1 iulie), candidații susținând trei tipuri de probe, după cum urmează: proba de înțelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreia se evaluează competențele privind receptarea textului audiat; proba scrisă, cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia se evaluează competențele privind receptarea textului citit și producerea de mesaje scrise; proba orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia se evaluează competențele privind producerea de mesaje orale și interacțiunea orală.

Primele două etape (textul audiat și proba scrisă) au fost susținute ieri, urmând ca proba orală să se deruleze în intervalul metodologic, conform planificării de la nivelul fiecărei unității de învățământ liceal.

În urma aplicării baremelor de notare și evaluare, profesorii examinatori stabilesc, de comun acord, un nivel de competență de la A1 la B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5733 secunde