Surprize-surprize la Evaluarea Națională. Ce se întâmplă cu lucrările elevilor

4696
47
Surprize-surprize la Evaluarea Națională. Ce se întâmplă cu lucrările elevilor - surprizesurprize-1466784997.jpg

Articole de la același autor

Nici nu s-au stins bine ecourile serbărilor școlare,că "motorașele" celor  5.618 de absolvenți constănțeni de-a VIII-a vor intra în turație maximă începând de luni, 27 iunie, o dată cu prima probă scrisă a Evaluării Naționale. 


Pentru buna desfășurare a acestui examen, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a desemnat 128 de centre de examen (unități de învățământ cu personalitate juridică) unde se vor susține cele două probe scrise.


Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 10, la Palatul Copiilor, are loc ședința tehnică privind desfășurarea și organizarea Evaluării Naționale, în cadrul căreia vor fi trase la sorți comisiile din centrele de evaluare. 


La ședință participă președinții comisiilor din centrele de examen și persoanele de contact, cadrele didactice care s-au înscris pe listele de evaluatori, reprezentanți ai elevilor și ai părinților.


O săptămână de emoții
Prima probă a Evaluării Naționale, de limba și literatura română, va avea loc luni, 27 iunie, urmând ca proba scrisă la matematică să se desfășoare miercuri, 29 iunie. Rezultatele vor fi afișate vineri, 1 iulie, până la ora 16.


Probele scrise încep la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev. 


Premiera de anul acesta a Evaluării Naționale o constituie modalitatea de corectare a lucrărilor, o consecință a experienței bune, cel mai probabil, de la corectarea de la Bacalaureat. Așadar, lucrările candidaților vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care s-au susținut probele.


Probabil se speră ca prin această schimbare să se poată elimina orice suspiciune de fraudă, de parcă n-am ști că și după repartizarea computerizată s-au făcut transferuri. Dar aici e vorba de altceva…


Cert este că și anul acesta camerele video vor fi cu "ochii" pe candidați, în unele cazuri ei fiind înregistrați și audio.


Reamintim că în luna martie, din totalul celor 5.872 de elevi care au participat, 43,38 % au obținut medii peste 5. Astfel, la disciplina Limba și literatura română, 60,52 % au obținut note peste 5,00, iar la Matematică - 31,95 %. Au fost acordate nouă note de 10: șase la disciplina Limba și literatura română și trei la Matematică. 


Să sperăm că vineri, 1 iulie, ni se va oferi posibilitatea să scriem despre rezultate mult mai bune.


Comentează știrea

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Stati linistiti,
25 iunie 2016
magariile se fac aici

Nu e nicio surpriza! Magariile se fac local.... direct in scoala. La comisiile din alte judete ajunge ce trebuie. Degeaba au politisti care sa pazeasca lucrarile, nu le fura nimeni!

joooos, stan!
25 iunie 2016
stop ilegalitatilor in 28!

Pai, cu unele de la 28 se intamplla bine: Daca copilul trebuie sa aiba nota mare, asa cum decide tovarasa stan& co, atunci copilului i se inlocuieste lucrarea cu una buna facuta tot in scoala, scrisa insa nu de elev, ci de una din scriitoarele de serviciu ale lu' tov stan. Si, slava cerului, are stan plantatie mare de ghiocitze. Sa stiti, este pe bune metoda asta a lu' tovarasa stan. Dovada este reala, intra acum in a X a la un colegiu de renume si este recunoscuta de elevii coegiului sub sintagma de "proasta liceului". De ce?! Fiindca exemplarul, fiica de inspectoare inv. primar (cine o fi, oare?!), a reusit performanta de a se face recunoscuta la nivelul coegiului sub sintagma de mai sus, datorita notelor de 4 si 5 de la teze si testari. Si credeti-ne, cunoscatorii stiu! Eticheta de "proasta liceului" i se potriveste manusa,

Doamna cu toneta!
25 iunie 2016
Doamna stan, imi retrag cele spuse!

Va rog, nu myo luati in nume de rau! Eu myo regret singura fapta ce am facuto, si nu myo iert niciodata! Abia astazi am aflat in ce situatia financiara trista v-a aflati. Un client, pe cand myo platea, sacosa cu ardei, rosii si castraveti adica, myo zis, asa fara sa stie ca noi doua avem o relatie, ca cica va pus dnaul toata averea sub sechestru!!! Este adevarat?! Va rog num-i ascunde-ti adevarul! Atunci, brusc myo parut rau ca va-m cerut banii pe legumele si fructele luate de la mine! Nu stiam asa ceva! Ce aflasem era ca a-ti scos casa dintre valuri la vinzare si myo regretam daca plecati fara sa va platiti datoria la mine! De multe ori, stiti doar, va-m mai dat de la mine, in sacosa, in plus cate un castravete, un morcov- doi. Si m-a gandeam: ce ia-m facut eu lu' doamna stan, de ma evita?! Nu io fi placut marfa mea?! Nu io fi placut ca ma iau de ia prin presa ?! Deci, pana la coada, care este adevarul, doar dumnea-voastra stiti: daca aveti casa pe sechestru, cum ati scos-o si la vanzare, mama masi de treaba, ca eu nu mai inteleg nimica?! Sau nu este pe numele dumnea-voastra?! Aaa, da, acum vin de acasa! Pai, asa, sa te tot caute dnaul! Felicitari, buna mutarea!

seucea lavinia
25 iunie 2016
stan este buna!

Recunosc, sunt sincera! Fara stan, anul trecut, eram in pom si pomul in aer! Asa ca, stan este buna!

Un ins
25 iunie 2016
Asa e-n invatamantul romanesc

Din pacate asa se intampla cu unele lucrari spre intarirea ideii ca mai e cale lunga pana lucrurilor se vor desfasura corect.

Parinte 28
25 iunie 2016
O mare nedreptate!

Copilul meu invata foarte bine, a obtinut, de-alungul anilor de gimnaziu in 28, multe rezultate la concursuri si olimpiade. Si, cu toate acestea, imi este teama ca poate fi victima razbunarilor pe care stan le tot tine la suprafata cu unele cadre didactice si cu elevii acestora. Multora dintre noi, parintii, ne este teama de vreo inscenare, fiindca stie toata lumea asta, stan se preteaza la orice mizerie, orice manevra sa avantajeze sau, din contra, sa dezavantajeze copii care i-au stat in gat. Nu o mai credeti dupa vorbele si fata mieroasa, este un diavol cu chip de om, n-are limita in ura ei pentru toti si de aici se explica de ce multi copii buni s-au regrupat anul acesta scolar si au plecat, chiar intre cele doua semestre, la alte unitati scolare, cu directori care nu amesteca personalul cu profesionalul in lupta lor subversiva cu cadrele didactice! Daca mai ramane stan directoare inca 1 an la 28, vom vorbi la anul despre o statistica trista pentru 28: disparitia unor clase pe nivel, pierderea catedrelor pentru profesori, improscarea definitiva si irecuperabila cu noroi a prestigiului acestei scoli, care, pana la impunerea ca director a cretinei de stan la 28, avea performante de invidiat pentru tot judetul! Da-ti demisia, stan! Ura si incompetenta ta distrug scoala 28!

inspector invatamantul primar de la sc 28?
25 iunie 2016
coincidenta

COINCIDENTA NR 1: cand stan a fost numita director , seucea a fost numita inspector! COINCIDENTA NR 2: doamna stan si doamna seucea se imprietenisera fix in vacanta dinaintea numirii pe posturile mentionate anterior, intr-o tabara. COINCIDENTA NR 3: atat doamna stan cat si doamna seucea aveau fetele la sc 28 - nicio problema, nu e interzis - dar deodata notele au inceput sa creasca.....chiar nesperat de mult, iar unele note necorespunzatoare au fost modificate, dar n-a fost nicio problema, cine sa fie sanctionat, stan care a scris cu mana ei in catalog, in locul altor profesori? COINCIDENTA NR 4: Cand a dat examenul de admitere fetita lui Seucea subiectele au fost foarte usoare si a obtinut note nesperat de mari - dar n-a fost frauda, sa stiti. Fetita a ajuns la CNMB, dar .....pacat, mare pacat nu se descurca prea bine. COINCIDENTA NR.5: Si la evaluarea nationala de anul acesta cineva vrea sa le rada in nas profesorilor, elevilor si parintilor claselor a VIII-a, prin rezultatul de exceptie al fetitei d-nei stan, sef de promotie cu media 10 dupa ce a fost adusa la 28 cu note de 3 si 4 de la Mircea. Dar n-au mai aparut in foaia matricola, deci nici in catalog....si care-i problema daca s-a putut? Ale naibii coincidente, nu-i asa? De ce oare tantile astea insista sa sfideze pe toata lumea cu tupeul lor? Ca sunt ajutate, asta e partea a doua. Oare ele nu-si dau seama cat sunt de caraghioase, ca toata lumea stie ce fac si se fac de cacao? Ce vina au copiii lor? Niciuna! Doar n-o invata oul pe gaina!

Răspuns la: stan este buna!
Adăugat de : seucea lavinia, 25 iunie 2016
Recunosc, sunt sincera! Fara stan, anul trecut, eram in pom si pomul in aer! Asa ca, stan este buna!
conducerea sc 28
25 iunie 2016
minciuni, falsuri, fraude

conducerea sc 28 acum 30 de minute +1 minciuni, falsuri, fraude Daca pana la consiliul profesoral de miercuri Popa a stat mai blat asa, ii tinea isonul lui Stan dar cu ciocul mai mic, acum la consiliu si-a dat arama pe fata . S-a dezlantuit in toata splendoarea ei ptr ca era singura si avea multe minciuni in tolba.. Tot consiliul l-a prezidat ea si a facut fata pana la sfarsit cand au lasat-o nervii si a inceput sa urle. Minciuna are picioare scurte, popa. Asta-i viata , de ce te miri ca ai luat-o si tu? Sa vedem cum va scoateti acum dupa ce v-au fost demascate ilegalitatile! Cu o frauda, cumva? Un fals sau mai multe? Hai ca suntem obisnuiti, nu ne mai mira nimic din partea voastra.

ALO, ISJ!
25 iunie 2016
AFARA MONSTRUL DE LA 28!!!!!!

CATE DOVEZI II MAI TREBUIE INSPECTORATULUI CA SA INTELEAGA SITUATIA DE LA SC. DAN BARBILIAN? AU DOVEZILE IN DOSARE SI MAPE, CU SESIZARI, RECLAMATII, MEMORII, RAPOARTE MONITORIZARE, RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL! DE CE NU SE MISCA NIMIC? DE CE NU ESTE DEMIS DIRECTORUL SC.28 , STAN MIHAELA??? CARE ESTE MIZA?

la sc 28
25 iunie 2016
presedinte comisie

Știe cineva cine este președintele comisiei la centrul de la Scoala 28? S-au gândit părinții sa monitorizezefilmeze intrările în scoala (3 la număr, dar se poate și pe geam direct la secretariat sau la director)? Asa sa știm cine intra și iese și cu ce scop?

47 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde