Bacalaureat 2016

Măsuri de securitate ca pentru hoți, în bănci se dau de ceasul morții generații de... netoți

1140
2
Măsuri de securitate ca pentru hoți, în bănci se dau de ceasul morții generații de... netoți - bacalaureat-1465575464.jpg

Articole de la același autor

Aproape 5.000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a din seria curentă, dar și câțiva din seriile anterioare s-au înscris pentru a susține probele examenului de Bacalaureat 2016, care va debuta luni, 13 iunie.


Prima probă, de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, va fi susținută până în 15 iunie. Între 21-24 iunie se va desfășura proba de evaluare a competențelor digitale, urmată, între 27 iu-nie - 1 iulie, de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.


Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba și literatura română (proba E)a) și vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba și literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d).


Afișarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16) și, în aceeași zi, vor putea fi depuse contestații (între orele 16-20), care urmează a fi solu-ționate în perioada 13 - 15 iulie. Rezul-tatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie. 


Unii moca, alții pe bani


După cum a făcut public Inspectoratului Școlar Județean Constanța, can-didații din promoțiile anterioare care au susținut de cel puțin două ori examenul de Bacalaureat au fost nevoiți să achite 240 de lei pentru a susține toate probele, 50 de lei pentru o probă scrisă și 30 de lei pentru cea de competențe. 


În ceea ce privește mult temuta supraveghere video, dar și audio, repre-zentanții Ministerului Educației au transmis către ISJ regulile pe care trebuie să le respecte fiecare centru de examen. Cel mai important: camerele vor fi instalate astfel încât acestea să surprindă cel puțin frontal toți candidații în timpul susținerii probei, precum și toate acțiunile și dialogurile persoanelor aflate în sală. Sistemul audio-video trebuie să dispună de un spațiu de stocare liber care să permită cel puțin șapte ore de înregistrare audio-video pentru fiecare sală, iar cu douăsprezece ore înainte de probă, unitățile de învățământ sunt obligate să afișeze anunțul că examenul va fi înregistrat video și audio. 


Precedent deloc îmbucurător


Cei care se vor prezenta începând de luni la Bacalaureat sunt aceeași cu cei care au susținut simularea în primăvară și a căror promovabilitate abia a ajuns la 34,90%. La Limba română promovaseră 64,20%, în timp ce la Matematică a fost jale.


Și pentru că un stimulent cât de mic e bine venit, le facem cunoscut că și anul acesta absolvenții examenului de Bacalaureat, care obțin nota 10, vor primi câte un abonament pentru cele patru zile la cel mai bun festival din Europa, UNTOLD, de la Cluj, iar cei care promovează examenul vor avea reduceri substanțiale, și anume 300 de lei plus taxe în loc de 450 de lei plus taxe (preț final abonament). 


Comentează știrea

cititor
11 iunie 2016
bac bac..bac

e o realitate, prostii dau examene, infractorii, vreau sa spun desteptii obtin diplome pe bani.' teiadna.ro' ce apare pe internet apartine fam ilicea din justitie constanta si aliatii lor.

DODO
11 iunie 2016
?

chiar trebuie sa aiba toti bacul ? apoi ce stiu sa faca ? alti asistati sociali ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6343 secunde