Absolvenții de-a XII-a și-au urlat bucuria: "Am scăpaaat! Victorieee!"

5893
9

Articole de la același autor

Pentru 5.730 de liceeni constănțeni, de-a XII-a și a XIII-a, vineri, 3 iunie, a sunat pentru ultima oară clopoțelul și tot pentru ultima oară au luat loc în bănci din postura de… "școlari" înregimentați trezitului cu noaptea în cap, după caz.

Ei sunt cea de-a doua generație de "cobai" testați la simularea Bacalaureatului încă din clasa a XI-a, anul trecut, din cei aproximativ 4.500 elevi, reușind să obțină note peste 5 la Limba și literatura română 46,60% dintre ei, la proba obligatorie a profilului, Matematică - 29,50% și la Istorie, 61,75%.

Vineri, am încercat să aflăm de la câțiva dintre ei cum stau cu pregătirea pentru ceea ce urmează să înceapă peste 10 zile, adică… focul iadului.

"Eh, mai am o lună până la prima probă scrisă, de la limba română, că la astea orale nu-mi bat capu", declara Lucian, de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". Iar colega lui, trăgând adânc din țigară, ne-a rugat să-i lăsăm să se bucure de libertate, după care a fugit la mașina altor colegi pentru a pleca în convoi pe străzi.

Tot vineri, 3 iunie, s-a încheiat și înscrierea candidaților la prima sesiune de examen. Aceasta va debuta cu competențele lingvistice pe 13 iunie, probele orale încheindu-se pe 1 iulie.

Pe 4 iulie, este programată prima probă scrisă la Limba și literatura română, apoi pe 6 iulie - proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie - proba la alegere a profilului și specializării. Pe 12 iulie, vor fi afișate primele rezultate, iar pe 16 iulie, cele de după contestații.

În atenția corijenților!

Mai rămâne să vedem câți dintre cei 5.730 de liceeni au și absolvit cele 12 sau 13 clase și câți au rămas… pe vară. Deocamdată, situațiile problemă urmează a fi discutate în consiliile profesorale ale liceelor și apoi transmise Inspectoratului școlar spre centralizare. Cert este că prima sesiune de corijențe pentru clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică și învățământ profesional, este prevăzută în zilele de 2 și 3 august, cea de-a doua, între 10 și 12 august. În cazul în care nu se pot prezenta la aceste sesiuni, au dreptul la încă o șansă între 29 august și 2 septembrie. Dacă nu promovează la primele două sesiuni, sunt declarați repetenți. 

Comentează știrea

yraiaj
4 iunie 2016
generație de analfabeți

Smardoi si cocalari

nume
4 iunie 2016
sub

retardati

Catedra
4 iunie 2016
Absolventii

Vacanta placuta bacalaureatilor si succes la diploma de facultate ! Daca tot se considera cobai pentru ca au fost ajutati prin simulari sa vada ce inseamna un examen Atunci cerem ca anul acesta sa fie testati sa dea bac si evaluare nationala fara camere video. Va fi frumos sa vedem in unele lucrari cum sta scris 'vezi harta de la pag 12' Ganditi-va: ce se poate copia la mate, informatica, fizica sau chimie. Succes si asteptam surprize !!

Isi permit
4 iunie 2016
Bravo lor !

se vede, nu oricine primeste Q3 nou la 18 ani, majoritatea nu-si permit vreodata. Sunt tineri, sunt bogati, sa se distreze. Ii doare la brisca de examene si admitere, doar dai cateva sute de euro profersorilor hamesiti si te servesc imediat.

rambo
4 iunie 2016
sigur ca da...

astia veseli or sa fie viitori servitori-ospatari prin cluburi si prin hipermarketuri... pentru 1000 lei/luna...

Tzihcac
5 iunie 2016
De prost,gust

Pozele arata de fapt ,cat de profund Pol.Rutiera,doarme`n bocanci !!. Ca,retardatii astia copy/paste fac 3,14 shu pe lege..se vede,de la o poshta !!

Uraaa!
5 iunie 2016
Stan pleaca!

Cu suturi in cur! Uraaa, uraaa, uraaa! Jos, stane!

Mos Ion
5 iunie 2016
Copii

Nu dragilor , nu ati scapat ! Defapt de acum urmeaza raul cel mare , urmeaza viata de adult in Romania , o viata mizera si plina de nevoi !

Cristi
5 iunie 2016
???

Au scapat . Au invins sistemul ! Sunt liberi sa-si consume timpul altfel decat in ,,liceu - cimitir al tineretii .'' Maine - poimaine , cand aburii alcolului se vor fi risipit , vor sta locului stana de piatra si punandu-si cumva neuronii la treaba , vor constata ca ,,geaba chichirez galceava .'' Adica , au crezut prea devreme , ca scapand de grija inecului in lac , nu vor fi alunecat temeinic intr-un put si mai periculos .Dar mai au una singura si fericita scapare : aceea de a striga mai intai catre parinti , apoi catre lume , salvatorul ,,Help !'' Cheltuielile toate vor cadea in sarcina babacilor , care iubitori din fire , se vor consuma precum lumanarile batute de vant . Oare sunt ceva sperante ca eforturile lor vor fi rasplatite cumva ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7729 secunde