Un alt Atlantis al Mării Negre

1275
Un alt Atlantis al Mării Negre - atlantisalmariinegre-1343929996.jpg

Arheologii ucraineni specialiști în arheologie subacvatică au ce face pentru mulți ani de acum încolo. Ruinele orașului Akra, descoperite în Marea Neagră în anii 80, oferă o sumedenie de obiecte și motive de studiu.
Recent, în urma scufundărilor, arheologii au obținut noi date pe care le-au împărtășit publicului. Mai multe naufragii au avut loc aici, în antichitate și Evul Mediu. În circa patru ani de cercetare, s-au găsit două nave vechi care sunt, desigur, aproape complet distruse, conform arheologului ucrainean Victor Vachoneiev.
Oamenii de știință cred că orașul nu este inundat, ci s-a scufundat, coasta prăbușin-du-se în mare, la baza afirmației stând coasta foarte abruptă. Arheologii spun că poate fi necesar un secol pentru a explora un oraș scufundat. Din ce au constatat, arhitectura orașului este bine conservată de nisipul și apele mării, acest fapt fiind un avantaj pentru dezvoltarea turismului în zonă.
Arheologii însă se confruntă cu lipsa banilor și cu vânătorii de comori care fură obiecte de valoare din sit. Orașul este cam la 170 de metri de țărm și se întinde pe 3,5 hectare, la adâncimi care variază între 4,5 și 7,5 metri. Este localizat, ca timp, cu începuturile în secolul IV a. Hr.
Ca orice oraș scufundat care trimite cu gândul la legendara și mult căutata Atlantida, și acesta a fost supranumit "Atlantisul din Crimeea" (conform Dnevnik.hr). Acestea nu sunt singurele urme ale unui oraș, pe fundul Mării Negre. Mai aproape de noi, la Mangalia, ruinele unei părți a anticului Callatis sunt, de asemenea, sub apă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7122 secunde