Un an de liceu în statele Unite ale Americii. S-au deschis înscrierile pentru bursa Flex 2021

451
Un an de liceu în statele Unite ale Americii. S-au deschis înscrierile pentru bursa Flex 2021 - unandeliceu-1601318904.jpg

Articole de la același autor

Liceenii constănţeni pe care îi tentează ideea de a face un an de liceu în Statele Unite ale Americii sunt invitaţi să se înscrie la Bursele Flex.

Aceștia pot aplica până pe 15 octombrie, inclusiv. Sunt eligibili elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, născuți între 15 iulie 2003 și 15 iulie 2006.

Elevii trebuie să aibă rezultate bune sau excelente la învățătură, însă nu este impusă o medie minimă obligatorie. Candidații trebuie să cunoască limba engleză și să demonstreze abilități de folosire a acesteia, la momentul aplicației. Trei condiții obligatorii impuse de program sunt să fie cetățeni români, să nu fi stat în Statele Unite ale Americii pentru trei sau mai multe luni în ultimii cinci ani și să nu fi emigrat deja sau să plănuiască să emigreze în SUA.

Bursa Flex presupune ca elevul să cuprindă un întreg an școlar într-un liceu american. Bursa acoperă școlarizarea, călătoria dus-întors în Statele Unite ale Americii, inclusiv călătoria de acasă la aeroport. Elevii vor primi o alocație lunară de 125 de dolari, pentru a-i ajuta să participe la diferite activități sociale și să își achiziționeze anumite bunuri personale. Timp de aproximativ zece luni, cât durează bursa, ei vor locui în cadrul unei familii gazdă din SUA, selectată și monitorizată atent, care le va oferi și cele trei mese pe zi. Pe toată durata șederii în America, vor beneficia de asigurare medicală și tot bursa acoperă taxa pentru obținerea vizei SUA.

Programul Flex pune la bătaie 35 de burse la nivel național, iar doritorii trebuie să se înscrie la adresa https://als.americancouncils.org/flex. Selecția liceenilor se face integral de către o comisie de selecție din Statele Unite ale Americii, formată din profesioniști din diferite domenii. Nicio selecție nu se face în România.

Şcolarizare recunoscută în România

Flex este un program recunoscut de Ministerul Educației Naționale. Anul de liceu urmat în Statele Unite ale Americii va fi recunoscut la întoarcerea în România. Conform reglementărilor în vigoare, elevilor li se va recunoaște anul de liceu urmat în SUA, echivalarea făcându-se în bloc și nu materie per materie. Elevul trebuie să obțină notă de trecere în SUA pentru a fi considerat că a absolvit anul de liceu și în România. Elevii nu vor repeta anul de liceu după întoarcerea în țară, dacă urmăresc această procedură legală și au toate documentele necesare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3456 secunde