Şedinţă cu scântei la CJC. Reducerile la transportul public pentru elevi, în aer

682

Articole de la același autor

Au ieşit scântei la ultima şedinţă a actualului Consiliu Judeţean Constanţa ce a avut loc ieri. Momentele tensionate au apărut în jurul proiectelor de hotărâre ce vizau transportul public intrajudeţean, mai exact cele care ar fi trebuit să creeze cadrul legal pentru acordarea de reduceri pentru elevi. De asemenea, consilierii au votat împotriva alocării unei sume de peste 943.000 lei pentru achiziţia de echipamente electronice pentru CJC, considerând că banii ar trebui economisiţi pentru a face faţă crizei sanitare.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate, la nivelul judeţului Constanţa, a Caietului de sarcini aferent serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, a Studiului de oportunitate şi a modalităţii de gestiune delegată pentru efectuarea serviciului public de transport judeţean, proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean şi proiectul privind aprobarea Contractului – cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean, iniţiate de vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz, au primit aviz negativ din partea departamentului juridic şi cel financiar ale instituţiei. Potrivit secretarului Mariana Belu, nu există cadru legislativ care să facă posibilă adoptarea regulamentului şi încheierea contractului de delegare a gestiunii serviciului public. „Sunt prevederi legislative care se bat cap în cap. Problema pe care o ridică Departamentul Juridic este că nu pot fi încheiate direct aceste contracte de delegare, pentru că este o procedură legală care prevede cum se face delegarea serviciilor de utilitate publică”, a explicat secretarul CJC.



Practic, lipsa acestor noi hotărâri împiedică acordarea subvenţiei de reducere pentru elevi. „Şcoala a început. Ce vom face, vor veni elevii aici să îşi ceară drepturile şi ce le vom spune? Răspunsul că este vid legislativ nu este valabil pentru elevi!”, a precizat vicepreşedintele CJC Constanţa, Claudiu Palaz.

Pe fondul acestor discuţii, grupul PSD a anunţat încă de la început că se va abţine de la votul celor trei proiecte, iar, în urma numărării voturilor exprimate, au fost doar trei voturi pentru şi 26 de abţineri, astfel încât proiectele nu au primit avizul pozitiv.

200.000 de euro, de la laptopuri, la spitale

Tensiuni au fost şi la ultimul proiect supus votului, iniţiat de preşedintele Marius Ţuţuianu, pentru rectificarea bugetului CJ de venituri şi cheltuieli, în vederea achiziţionării de calculatoare, laptopuri şi imprimante pentru instituţie, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 943.075 de lei. Consilierul PNL Marian Cruşoveanu a propus un amendament pentru mutarea sumei respective în bugetul cheltuielilor pentru sănătate, în contextul actualei pandemii. „Propun ca, în cazul în care se va agrava situaţia sanitară, aceşti 200.000 de euro să îi avem puşi deoparte pentru ca să putem să ajutăm spitalele. Propun să tăiaţi această investiţie pentru moment şi să o facem atunci când situaţia sanitară ne va fi mai favorabilă”, a spus Marian Cruşoveanu. În urma votului exprimat pentru amendament, au fost 15 voturi pentru şi 15 abţineri, aşa încât a fost nevoie de o pauză de cinci minute pentru a se relua votul. Ulterior, cu 16 voturi pentru, amendamentul a fost aprobat şi banii vor fi folosiţi în sănătate, pentru a sprijini unităţile sanitare din judeţul Constanţa.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.597 secunde