Momente emoţionante la şedinţa de Consiliu Judeţean

Maestrul Virgil Andriescu şi şase militari eroi, Cetăţeni de Onoare ai judeţului Constanţa

461

Articole de la același autor

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa din acest mandat a fost plină de încărcătură emoţională. Toţi consilierii judeţeni s-au reunit, ieri, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, marele absent fiind regretatul Marian Iordache. În memoria acestuia, a fost ţinut un moment de reculegere. De asemenea, în sală s-au aflat maestrul Virgil Andriescu şi şase militari români, participanţi la misiunile din teatrele de operaţiuni din străinătate, alături de familiile lor.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CJC Constanţa pentru luna septembrie s-au aflat 35 de proiecte. Unul dintre acestea a vizat validarea consilierului judeţean Cristian Marcel Goreci, care l-a înlocuit pe consilierul Marian Iordache, decedat fulgerător în urmă cu câteva zile. Alte şase proiecte au făcut referire la acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Constanţa pentru actorul Virgil Andriescu şi pentru plutonierul adjutant principal (rezervă) Ionel Eugen Bida, plutonierul adjutant principal (rezervă) Florin Bolovan, caporalul clasa a III-a Marcel Neagu, fruntaşul Costică Victor Tarnovschi, caporalul clasa a II-a Mihai Dragoş Oprea şi caporalul clasa a II-a Metin Giumali.



„În semn de recunoştinţă pentru lunga activitate desfăşurată în slujba culturii româneşti şi în special pentru cea din judeţul Constanţa îi acordăm cea mai înaltă distincţie pe care o poate oferi Consiliul Judeţean Constanţa, cea de Cetăţean de Onoare, unuia dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale şi ai teatrului românesc, domnul Virgil Andriescu. Vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi!”, a transmis preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.

Cu lacrimi în ochi, maestrul a primit placheta de onoare şi a recitat o poezie emoţionantă. Acesta a mărturisit că are o dorinţă foarte mare, ca Teatrul de Stat, pe care l-a şi condus timp de trei ani de zile, să îşi reia numele „Ovidiu”. „Aş vrea să îmi promiteţi că veţi face astfel încât acest teatru să poarte numele lui Ovidiu, să vadă toată lumea că face parte din Constanţa. El nu are un nume acum, i se spune Teatrul de Stat, faceţi-l să aibă un nume”, i-a cerut Virgil Andriescu preşedintelui CJC.

„Voi sunteţi eroii Constanţei!”

Deosebit de emoţionate au fost şi momentele în care le-au fost înmânate plachetele celor şase militari. „Voi sunteţi eroii Constanţei!”, le-a transmis Horia Ţuţuianu. Cu vocea tremurând şi cu lacrimile în gât, plutonierul Ionel Eugen Bida a mulţumit pentru titlul acordat, recunoscând că şi-au îndeplinit întotdeauna misiunile cu gândul la cei de acasă. „Acolo este dură viaţa, suntem pregătiţi pentru ea, dar se pot întâmpla accidente. Din păcate, avem dobrogeni care nu s-au mai întors acasă. Noi suntem pregătiţi şi, chiar dacă avem sechele, avem dureri în suflet, atât fizic, cât şi psihic, am reuşit datorită familiilor şi colegilor”, a spus plutonierul Bida.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4914 secunde