Mihai Lupu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța: „E timpul să facem curat după PSD!”

217
Mihai Lupu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța: „E timpul să facem curat după PSD!” - pnlmihailupu2-1600796656.jpg
-Ce înseamnă județul Constanța pentru dumneavoastră?

Mihai Lupu: Aici este casa mea, locul în care mi-am întemeiat familia, în care mi-am crescut copilul și în care îmi văd crescând nepotul. Sufăr când văd starea de degradare în care a ajuns acest județ, în ultimii 20 de ani, din cauza ciumei roșii. S-au tăiat copacii, s-au distrus parcurile. Am privit pasivi cum ne pleacă copiii în alte județe, în alte orașe. Nu ne-am răsculat atunci când cineva sus-pus a spus zeflemitor că, pentru oamenii bolnavi, cel mai bun medic era trenul spre București. Nu am făcut nimic pentru bătrânii noștri, pentru satele noastre depopulate. Constanța, în ultimii ani, s-a depopulat cu 4%. Mie îmi pasă de toate aceste lucruri și am decis să iau atitudine.

-Care sunt soluțiile pentru salvarea județului Constanța?

Mihai Lupu: Pentru mine, a fost simplu să dezvolt programul de guvernare pentru Consiliul Județean. Am plecat de la probleme. Am stat în județ, zi de zi, alături de oameni. Am mers în cele mai sărace comunități, am stat de vorbă cu cei mai vulnerabili. Am ascultat problemele primarilor din județ. Programul meu de guvernare este simplu. Are nouă capitole cu câte patru programe platformă pentru fiecare capitol. Obiectivul meu este să investesc în servicii sociale, medicale și în educație. Dacă acești trei piloni sunt solizi, putem ridica orice construcție să fie trainică. Vreau ca toți copiii să meargă la școală, vreau să fie încurajată performanța școlară, vreau să avem strategii de integrare în câmpul muncii, vreau să încurajez antreprenoriatul social dedicat categoriilor vulnerabile. Rolul autorităților este de a le oferi sprijin acestor oameni astfel încât să facă pași în direcția unei independențe financiare. În paralel, interesul meu este să sprijin mediul de afaceri și antreprenoriatul local. E timpul să nu mai fim dependenți doar de port și de turism. Constanța este tributară sectorului HoReCa și business-urilor din port. Ambii piloni sunt grav afectați. Acest lucru are consecințe grave pentru noi toți: mai puține business-uri înseamnă șomaj ridicat, înseamnă o colectare slabă la bugetul local, înseamnă investiții reduse în infrastructură, înseamnă școli nerenovate, înseamnă subdimensionarea bugetelor pentru sistemul de sănătate local. Trebuie să dăm restart! Județul Constanța are nevoie de parcuri industriale, de acceleratoare de business, astfel încât să se transforme într-un hub de afaceri. Cu viziune și cu muncă serioasă, vom demonstra că se poate! 


(Comandat de Partidul Naţional Liberal Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200012)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.393 secunde