Candidatul PNL la Primăria Costinești, Gheorghe Mechenici: „Monitorizăm calitatea aerului timp de 6 luni în zona rampei de gunoi“

323
Candidatul PNL la Primăria Costinești, Gheorghe Mechenici: „Monitorizăm calitatea aerului timp de 6 luni în zona rampei de gunoi“ - fondgheorghemechenicicostinesti2-1600712286.jpg
Candidatul PNL la funcția de primar al comunei Costinești, Gheorghe Mechenici, consideră că un lider de succes trebuie să aibă următoarele calități: să fie alături de oameni, să fie transparent, să aibă putere de decizie, să fie un exemplu, să fie pasionat, inovativ și integru.

Costinești, una dintre stațiunile cele mai frecventate de tineri în perioada sezonului estival, este și o provocare în sensul în care conducerea administrației locale are sarcina de a oferi cele mai bune condiții celor care își petrec aici vacanțele. Gheorghe Mechenici și-a propus să promoveze mult mai intens stațiunea în cadrul unor târguri, în mass media și mediul online.

„Continuăm să organizăm în fiecare an tradiționalele festivaluri de promovare turistică: Zilele Costineștiului, concerte în colaborare cu cei mai mari organizatori, din categoria Untold și Neversea, Serbările Mării și Festivalul Scoicilor (colaborare cu chef Scărlătescu). Readucem distracția pe plajă, cu muzica postului Radio Vacanța, pe care îl vom reînființa”, a spus Gheorghe Mechenici.

Printre proiectele pe care le prezintă locuitorilor pentru următorii patru ani, Mechenici a amintit un subiect care le dă bătăi de cap mai ales locuitorilor din Schitu – groapa de gunoi. Candidatul PNL la funcția de primar a explicat că societatea care administrează această rampă de gunoi va trebui să achiziționeze echipamente de măsurare a calității aerului, cu care groapa de gunoi să fie monitorizată timp de 6 luni pentru obținerea unui studiu privind funcționarea la standarde europene.

„Voi insista pe mutarea gropii de gunoi sau închiderea acesteia dacă nu se respectă normele europene în vigoare. De asemenea, vrem să implementăm un sistem mai eficient de gestionare a deșeurilor prin colectarea selectivă, care ar duce, pe de o parte, la reducerea cantității de gunoi ce va fi depozitată la groapa de gunoi și, totodată, se va reduce taxa de gunoi percepută populației. Un mediu mai prietenos cu viaţa înseamnă şi crearea de spaţii verzi. Avem în vedere plantarea de flori, arbori şi arbuşti ornamentali autohtoni“, a declarat Mechenici.

Candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Costineşti şi-a propus îmbunătăţirea bazei tehnico-materiale a unităților de învățământ prin amenajarea de laboratoare, construirea unui centru cultural în cadrul căruia copiii din Costinești să poată desfășura activități extrașcolare - cursuri de canto, dezvoltare personală, limbi străine. Totodată, Mechenici propune motivarea copiilor care au obținut rezultate bune la olimpiade și a sportivilor cu rezultate prin oferirea de tabere gratuite.

La capitolul sănătate, Gheorghe Mechenici își propune înființarea unui Centru de permanență care să fie dotat cu o ambulanță și cu echipamentele medicale necesare pentru efectuarea unor analize de rutină.

Candidatul PNL are în plan construirea unui centru de ecarisaj în care vor fi strânși toți câinii din comună: „Până acum s-au tot sterilizat, dar au fost lăsați înapoi pe stradă, ceea ce nu rezolvă problema decât mult mai târziu“.

În privința infrastructurii, Mechenici a punctat amenajarea unui sens giratoriu la intrarea în Costinești, la bifurcație, reamenajarea sensului giratoriu de lângă parcul de distracții și a celui de la intersecția străzilor Gării și Tineretului.

„Vom amenaja mai multe locuri de parcare pentru că avem o foarte mare problemă la acest capitol. Vrem să facem sens unic pe strada Tineretului de la secția de Poliție până la gară cu două benzi pe mijloc și parcări în spic. De asemenea, reconfigurăm tot ce înseamnă spații verzi și trotuare. Îmi doresc să construim și o parcare la intrarea în Schitu, unde turiștii să își poată lăsa mașina pe toată perioada sejurului. Reconstruim Costineștiul“, a completat Mechenici.

(Comandat de Partidul Naţional Liberal Filiala Constanţa, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200012)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9848 secunde