Consilierii locali, ultima şedinţă din mandat

Unde au primit terenuri gratuite 12 cetăţeni de onoare ai Constanţei

818
Unde au primit terenuri gratuite 12 cetăţeni de onoare ai Constanţei - fotofondconsiliulocal1-1600713756.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanţa s-a reunit ieri, pentru ultima dată în actualul mandat. Şedinţa ordinară a lunii septembrie s-a derulat însă în mediul online, fiind lipsită astfel de orice moment festiv sau de obişnuitele discuţii în contradictoriu între consilierii diferitelor grupuri politice.

În mai puţin de două ore, cei 27 de consilieri locali şi-au exprimat votul pentru 62 de proiecte de pe ordinea de zi, unul fiind retras de iniţiator, primarul Decebal Făgădău. Cu unanimitate de voturi a fost aprobată rectificarea bugetului local al municipiului Constanţa, pe anul 2020, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii CT Bus SA, precum şi modificările privind acordarea de facilităţi privind transportul în comun şi acordarea tichetelor pentru pensionari.

Astfel, începând din această lună, vor beneficia de transport public gratuit vârstnicii cu pensii de până la 2.100 de lei, inclusiv. De asemenea, tot de la 1 septembrie 2020, beneficiază de tichete în cadrul programului Respect persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale şi ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau egale cu suma de 1.840 de lei.


Tot în unanimitate, a fost votat proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Constanţa, în calitate de membru fondator în vederea constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Public Constanţa”, punându-se astfel bazele unei reţele comune de transport public cu localităţi învecinate municipiului Constanţa. Practic, autobuzele CT Bus vor putea circula şi în afara oraşului, legând Constanţa de Cumpăna, Valu lui Traian, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu şi, ulterior, şi alte localităţi.

Sprijin pentru turism

Un alt proiect important aprobat de consilierii locali este acela al participării municipiului Constanţa ca membru fondator la înfiinţarea Asociaţiei Organizaţia de Management al Destinaţiei Mamaia – Constanţa, creându-se astfel posibilitatea colaborării între autorităţile locale şi reprezentanţii patronatelor din turism. Noul OMD va avea ca principale obiective crearea, dezvoltarea şi managementul destinaţiei turistice Constanţa, creşterea competitivităţii destinaţiei turistice, stimularea şi sprijinirea dezvoltării locale prin iniţiative, activităţi şi măsuri care să crească numărul de turişti, să dezvolte şi să promoveze turismul în municipiul Constanţa.

Sportivi vecini

Tot în cadrul şedinţei de ieri, au fost votate 12 proiecte de hotărâre privind atribuirea în proprietate a câte unui teren situat în municipiul Constanţa mai multor sportivi, oameni de cultură şi profesori universitari, numiţi cetăţeni de onoare, în ultimii ani. Este vorba despre foştii şi actuali sportivi Elena Frîncu, Elisabeta Samara, Ilie Floroiu, Andrei Pavel, Horia Tecău, Nicoleta Sofronie, Adrian Bavaru şi Victor Ciupină, foşti rectori ai Universităţii „Ovidius”, precum şi despre veteranul Niculae Ştefan, teatrologul Anaid Tavitian, actriţa Elena Ploscariu şi regretatul actor Alexandru Mereuţă.

Pentru fosta vicecampioană mondială la handbal Elena Frîncu, Primăria Constanţa a identificat un teren de 500 mp în zona Spitalului Militar, campioana la tenis de masă Eliza Samara va primi un teren pe aleea Voinicului, în zona stadionului, iar Ilie Floroiu, în prezent consilierul primarului Decebal Făgădău, va primi un teren pe strada Salonic, în cartierul Faleză Nord. Rectorul onorific al Universităţii „Ovidius”, prof. univ. dr. Adrian Bavaru primeşte în proprietate un teren de 481 mp, tot în zona Spitalului Militar, pe strada Prelungirea Bucovinei, unde îl va avea vecin pe fostul său coleg, prof. univ. dr. Victor Ciupină. Tenismenului Andrei Pavel şi tenismenului Horia Tecău le-a fost atribuit câte un teren de 441, respectiv 449 metri pătraţi pe strada Govora, iar contraamirarului de flotilă (r) Niculae Ştefan şi teatrologului Anaid Tavitian le-a fost atribuit câte un teren de 400 mp pe strada Amalia. Aceştia vor fi vecini cu gimnasta Nicoleta Sofronie, căreia autorităţile locale i-au oferit un teren de 400 mp. Răposatul actor Alexandru Mereuţă a primit un teren de 280 mp pe strada Salonic, iar actriţa Elena Ploscariu a primit un teren de 400 metri pătraţi pe strada Amalia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1521 secunde