Un nou spectacol extraordinar de balet pe scena Casei de Cultură din Constanța

849
Un nou spectacol extraordinar de balet pe scena Casei de Cultură din Constanța - x-carmen-1680081771.jpg

Articole de la același autor

Aceleași trei ansambluri de balet ale Operei Maghiare din Cluj-Napoca, Teatro D’opera Italiana și Operei Vox care au interpretat, la începutul lunii martie, un spectacol grandios – „Cocoșatul de la Notre Dame”, revin vineri, 5 mai, de la ora 20, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța pentru a oferi, în premieră, spectacolul de balet în două tablouri „Carmen”.

„Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela „Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul Carmen nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de Toreador și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shcedrin”, transmit organizatorii.

Baletul Carmen are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice și efecte sonore dezvoltate și adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care ține capul de afiș al marilor case de operă din lume, un titlu ce va fascina întotdeauna publicul spectator prin iubire și forța ei, prin pasiune, prin intrigi și trădări, dar și răzbunări crunte, sentimente puternice, contradictorii în același timp. Muzica: Georges Bizet- Rodion Shcedrin. Scenariul de balet: Vlad Sebastian, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée.

Detalii şi bilete: ProTicket.ro, Ticketstore.ro, BLT.ro, Iabilet.ro şi pe paginile de Facebook ProTicket şi Opera Vox.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.285 secunde