Unități particulare de învățământ din Constanța și-au oferit sprijinul pentru copii ucraineni

244
Unități particulare de învățământ din Constanța și-au oferit sprijinul pentru copii ucraineni - fondtrimestre1-1645964131.jpg

Articole de la același autor

Asociația Școlilor Particulare a anunțat printr-un comunicat de presă că peste 100 de unități particulare de învățământ din România, membre ale acestei asociații, sunt #Împreună pentru #Ucraina.
„Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte.
Copiii ucraineni au nevoie urgentă de siguranță și stabilitate. Continuarea educației, în școlile românești poate fi sprijinul de care au nevoie în aceste momente.
Astfel, peste 100 de unități particulare de învățământ din Adjud, București, Balotești, Bacău, Buftea, Galați, Baia-Mare, Ilfov, Cluj-Napoca, Bistrița, Călărași, Craiova, Carcea, Constanța, Iași, Satu Mare, Sibiu, Târgoviște, Reghin, Ploiești, Popești Leordeni, Slatina, Timișoara și Voluntari și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni. De asemenea, oferim sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca acești părinți să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil.
Pe lângă suportul acordat copiilor și familiilor și contând pe sprijinul comunității de părinți din jurul unităților noastre, vom constitui la sediul unităților noastre de învățământ, centre de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, nurofen, ibuprofen), antibiotice (ampicilina), garouri, pansamente, tifon), produse de igienă și produse pentru bebeluși”, se arată în comunicat.

Unitățile constănțene membre ale Asociației Școlilor Particulare sunt: Școala gimnazială „Petre Ispirescu”, Școala Sfinții Martiri Brâncoveni

Școala primară Noua Generație, Școala primară Colibri, Grădinița La Nouvelle Generation, Grădinița „Mickey and Minnie”, Grădinița „Căsuța cu povești” și Grădinița „Albă ca Zăpada”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1155 secunde