Uniunea Europeană caută noi talente în jurnalism

302
Direcția Generală pentru Extindere a Comisiei Euro-pene lansează ediția din 2010 a Premiului European pentru Tinerii Jurnaliști (EYJA). Competiția va recompensa pentru al treilea an consecutiv cei mai buni tineri jurnaliști europeni care abordează tema extinderii europene.
EYJA 2010 provoacă tinerii jurnaliști și studenții la jurnalism, cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, să-și lărgească orizontul! Această competiție este o oportunitate pentru a prezenta extinderea europeană într-un mod creativ și interesant. Concursul se desfășoară în perioada 20 octombrie 2009 - 28 februarie 2010. Jurnaliștii sau viitori jurnaliști din statele membre UE, din țările candidate sau potențial candidate (Balcanii de Vest și Turcia) sau Islanda sunt invitați să-și înscrie articolele și materialele radio.
Cei 36 de câștigători naționali voi fi selectați de juriile naționale. În plus, un juriu internațional va desemna, dintre toate înscrierile în concurs, trei premii speciale pentru următoarele categorii: "Cel mai original material", "Cea mai bună cercetare jurnalistică" și "Cel mai bun
stil jurnalistic". Cei trei câștigători ai Premiilor Speciale vor pleca într-o călătorie culturală într-o capitală europeană.
Olli Rehn, Comisarul European pentru Extindere, a salutat începerea ediției din 2010 a EYJA: "Cea de-a treia ediție a Premiului European pentru Tinerii Jurnaliști con-tinuă să recompenseze jurnalismul de calitate și oferă posibilitatea Comisiei Euro-pene de a face un schimb de idei cu cei mai promițători tineri jurnaliști europeni în contextul unui proiect european de extindere".
Toți cei 36 de câștigători naționali ai Premiului pentru Tinerii Jurnaliști vor fi invitați într-o excursie culturală și istorică la Istanbul, una dintre capitalele culturale ale Euro-pei în 2010, o locație ideală pentru a lărgi orizontul câștigătorilor prin interacțiunea acestora cu alte culturi. La finalul călătoriei, câștigătorii concursului vor participa la o conferință pe teme legate de cultura europeană, identitate și extinderea UE.
Pentru detalii despre înre-gistrarea în concurs, accesați www.EUjournalist-award.eu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7044 secunde