Universitatea "Andrei Șaguna" a primit subvenții europene pentru studenți

286
Universitatea

Articole de la același autor

Veste bună pentru Universitatea "Andrei Șaguna". De curând, instituția de învățământ superior a semnat două contracte de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene, valoarea acestora ridicându-se la suma de aproximativ trei milioane de lei.

Respectivele proiecte - au declarat reprezentanții universității - sunt destinate dezvoltării aptitudinilor și competențelor specifice studenților. Prin intermediul acestora, universitatea constănțeană le oferă studenților săi o serie de beneficii, facilitându-le tranziția de la școală la viața activă. De precizat că activitățile vor fi destinate pregătirii de specialitate, crescând ponderea numărului de ore de practică, în strânsă corelație cu necesitățile actuale ale angajatorilor, în special cele legate de utilizarea celor mai noi tehnologii și soft-uri de specialitate. De asemenea, se va acorda o atenție sporită programelor integrate de consiliere și orientare profesională, astfel încât, la absolvire, studentul să dețină un plan de carieră fezabil.

Subvențiile de care beneficiază studenții vor fi completate de zeci de prime de excelență acordate celor mai merituoși dintre aceștia. Mai mult decât atât, studenții Facultății de Psihologie vor avea incluse în curriculă programe de dezvoltare personală, ca parte integrantă a procesului de pregătire a psihologilor, impus de Colegiul Psihologilor din România, iar cei de la Științe Economice, în completarea activităților desfășurate la locul de practică, vor utiliza, pentru dobândirea competențelor antreprenoriale, un simulator de business. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5628 secunde