Universitatea „Ovidius” a achiziţionat o platformă ultraperformantă antiplagiat

217
Universitatea „Ovidius” a achiziţionat o platformă ultraperformantă antiplagiat - universitatea-1635874028.jpg

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a organizat, de curând, masa rotundă „Schimb de bune practici în conceperea şi scrierea lucrărilor academice cu respectarea standardelor deontologice şi etice”. Evenimentul a fost inclus în cadrul proiectului „Performanţă şi calitate academică în UOC. Crearea şi dezvoltarea Platformei electronice pentru evaluarea periodică a performanţelor profesionale individuale ale cadrelor didactice- Perform Didact”. Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, directorul proiectului, prin intermediul acestuia s-a facilitat schimbul de experienţă pentru conceperea şi scrierea lucrărilor academice cu respectarea standardelor deontologice şi etice, în scopul îmbunătăţirii performanţelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC şi sporirii vizibilităţii acestora.

„În cadrul întâlnirii, invitatul special a fost reprezentantul furnizorului facilităţii de comparare electronică a documentelor, prin utilizarea serviciului de internet Sistemantiplagiat.ro, achiziţionat printr-un proiect ce le permite cadrelor didactice verificarea şi mai atentă a lucrărilor de licenţă, disertaţie şi doctorat, precum şi a articolelor ştiinţifice rezultate în urma activităţilor de cercetare ale studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, respectiv ale cadrelor didactice din cadrul instituţiei, împotriva plagiatului. De asemenea, s-a realizat un schimb de experienţă cu alţi utilizatori instituţionali ai acestui serviciu de comparare electronică a documentelor, atât din ţară cât şi din străinătate”, a precizat cadrul didactic.

Precizăm că serviciul Sistemantiplagiat.ro este un program informatic recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru compararea documentelor în format text, creat în anul 2002 şi lansat în România în anul 2012. În urma analizei sistemul emite un raport de similitudine ce contribuie la evaluarea originalităţii textului verificat cu ajutorul a doi coeficienţi. Unul dintre aceştia indică valoarea procentuală din textul analizat, care este identică cu alte documente cu acces liber pe Internet sau cu textele din baza de date legislative şi altul indică valoarea procentuală din textul analizat, marcată cu ghilimele sub formă de citare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5695 secunde