Vernisaj în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

234

Articole de la același autor

În fiecare an, pe 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, ca protectori ai credinţei creştine. Constantin cel Mare a rămas cunoscut în istorie datorită măsurilor pe care le-a luat în favoarea bisericii şi a preoţilor, în timpul domniei sale. Acesta este venerat ca sfânt în Bisericile Ortodoxe, în Biserica Greco-Catolică, la data de 21 mai, odată cu Sfânta Elena, mama sa, precum şi în Bisericile vechi orientale.

Pentru a marca această dată, de o însemnătate deosebită, municipiul Constanţa se pregăteşte de sărbătoare. Astfel, în perioada 21-23 mai, vor fi organizate o serie de activităţi cu prilejul Zilei Constanţei.

Constănţenii sunt invitaţi la Muzeul de Artă Populară Constanţa, unde este prezentată publicului expoziţia de icoane vechi, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, protectorii Constanţei”.

Vernisajul este deschis până pe data de 23 mai şi poate fi vizitat între orele 9.00-17.00. În toată această perioadă, spaţiul virtual va găzdui o serie de acţiuni. Totodată, pagina de Facebook a Primăriei se va transforma în vocea comunităţii, un mediu care încurajează creativitatea şi dialogul. Ca urmare, astăzi, pe pagina de Facebook a Primăriei Constanţa vor fi prezentate mesajele transmise de către oficialităţile din oraşele înfrăţite, iar surprizele nu se opresc aici. În acest weekend, pe pagina de socializare vor fi postate materiale video cu tematica „Mesajul meu pentru Constanţa” şi „Oraşul viitorului”, realizate de elevi. Tot în mediul online vor fi transmise dezbateri cu tema „Oraşul tinerilor” şi mesaje ale elevilor olimpici. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4932 secunde