„Viitorul omenirii pe Pământ şi în Cosmos”, în viziunea biologului Dan Răzvan Popoviciu

411
„Viitorul omenirii pe Pământ şi în Cosmos”, în viziunea biologului Dan Răzvan Popoviciu - lansarecartepopoviciu2-1618334352.jpg

Articole de la același autor

Din cauza pandemiei de coronavirus, Dan Răzvan Popoviciu, profesor la Universitatea „Ovidius” şi-a lansat ultima carte, online, pe contul de Facebook al Bibilotecii Judeţene „Ioan N. Roman”. Este vorba despre lucrarea „Lumi noi: Viitorul omenirii pe Pământ şi în Cosmos”. Autorul aduce în prim plan data de 12 aprilie 1961, care a rămas în istoria umanităţii drept momentul efectuării primului zbor spaţial cu echipaj uman, în persoana cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, eveniment care a deschis calea explorării spaţiului cosmic.

În onoarea acestei zile, Organizaţia Naţiunilor Unite a instituit, pe 12 aprilie, „Ziua internaţională a zborurilor cu echipaj uman în spaţiu”, pentru a promova explorarea spaţiului cosmic, în scopuri paşnice, în beneficiul umanităţii şi pentru a remarca importanta contribuţie a ştiinţei şi tehnologiei spaţiale în lumea de azi.

Într-un context favorabil explorării spaţiale, cadrul didactic vorbeşte despre misiunea de explorare a planetei Marte cu roverul Perseverance, care a ajuns pe suprafaţa planetei roşii, pe 18 februarie 2021. În această carte, tânărul biolog Dan Răzvan Popoviciu analizează soluţiile tehnologice pe care le-ar putea folosi exploratorii, în încercarea de a găsi noi zone locuibile, pe Pământ sau în spaţiul cosmic. El argumentează că „viitorul omenirii depinde de utilizarea în mod eficient, raţional şi durabil a resurselor Pământului, dar şi de continuarea expansiunii noastre dincolo de graniţele planetei, în sistemul solar şi dincolo de el”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6254 secunde