Eveniment editorial de anvergură, la Constanţa

Narcisa Lecuşanu: „Trebuie să le dăm încredere copiilor că se pot dezvolta prin sport!”

303
Narcisa Lecuşanu: „Trebuie să le dăm încredere copiilor că se pot dezvolta prin sport!” - narcisa-1617282169.jpg

Articole de la același autor

Marea handbalistă Narcisa Lecuşanu şi-a lansat volumul memorialistic „Povestea vieţii mele”, pe terenul de joc al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) a Universităţii „Ovidius”, în cadrul unei festivităţi organizate de comunitatea academică împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa.

În cuvântul de salut, rectorul Universităţii „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, şi-a manifestat satisfacţia pentru faptul că autoarea a acceptat invitaţia de a-şi lansa campania de promovare a volumului autobiografic în mijlocul comunităţii academice de la malul mării.

„Este un eveniment deosebit, ce ne onorează și pe care, în calitate de gazdă, îl susțin din toată inima. Vă mulțumim că demarați acest proiect la universitatea noastră”, a declarat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Decanul FEFS, prof. univ. dr. Ionel Melenco, gazda evenimentului, a subliniat faptul că evenimentul editorial este dublat, în egală măsură de elogierea unei mari valori a sportului românesc: Narcisa Lecușanu.

„Societatea noastră are nevoie de modele, tinerii au nevoie de repere, de oameni care au reușit în viață și în carieră. Mă bucur mult că Narcisa Lecușanu a dorit să își lanseze cartea la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța. Atunci când vrei să angajezi oameni, cauți trei calități: integritate, inteligență, energie sau entuziasm. Cred că același lucru este valabil și când ne căutăm parteneri sau prieteni. Sunt bucuros că am găsit aceste lucruri la Narcisa Lecușanu. Cineva spunea că nu trebuie să mergi pe unde te duce drumul, ci pe unde nu există un drum și să lași o urmă. Chiar cred că Narcisa face lucrul acesta”, a încheiat prof. univ. dr. Ionel Melenco.

La rândul său, directorul executiv al DJST Constanţa, Mariana Solomon, a spus că „Narcisa este un model de a reuşi în viaţă. A trecut peste toate emoţiile şi piedicile şi a mers mai departe”.

Luând cuvântul, în ultima parte a evenimentului, Narcisa Lecuşanu şi-a prezentat succint profesiunea de credinţă.

„Cred că educația merge mână în mână cu ceea ce ești ca om, în viață. Niciodată nu am lăsat învățătura deoparte, nu a fost ușor, dar rezultatul final a meritat, și am văzut asta în timp, când, după ani și ani, m-am reîntâlnit cu profesorii mei, cărora le mulțumesc pentru că mi-au fost alături, m-au învățat și mi-au arătat ce este viața. Performanța nu este ușoară în niciun domeniu.

Și în perioade dificile, așa cum este și cea de pandemie, pe care o traversăm, se pot face lucruri bune, dar numai alături de oameni. Sper ca împreună să putem construi ceva frumos, nu numai pentru handbal, ci pentru sportul românesc și să le dăm încredere copiilor că se pot dezvolta prin sport.

Visul meu este să devin președinte al Federației Internaționale de Handbal”, a declarat Narcisa Lecuşanu, campioană mondială de tineret, vicecampioană mondială de senioare, membră a Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal.

XXX

La lansare, au participat membri ai comunităţii academice, conducători ai Universităţii „Ovidius” şi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, reprezentanţii DJST Constanţa şi ai mai multor cluburi sportive constănţene, reprezentanţi ai administraţiei publice, glorii ale sportului de mare performanță, Ilie Floroiu, Elena Frîncu, Dumitru Muşi, Ionuţ Stănescu, sportivi şi studenţi, antrenori şi iubitori ai sportului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5943 secunde