Week-end-ul lansărilor de carte la Constanța

701
1
Week-end-ul lansărilor de carte la Constanța - anaidtavitian1-1324219490.jpg

Articole de la același autor

"Metamorfoza unui vis" (editura Ex Ponto), o monografie a teatrului de animație constănțean a fost lansată sâmbătă, la aniversarea a 55 de ani de la punerea în scenă a primului spectacol de teatru de păpuși la Constanța. Volumul poartă semnătura secretarului literar al Teatrului de Stat Constanța, Anaid Tavitian.

Discursul unanim al celor care au luat cuvântul s-a centrat în special pe relevanța culturală a teatrului de animație constănțean pentru comunitate și nu numai, subliniind concomitent și meritele incontestabile ale aportului lui Anaid Tavitian la consolidarea acestei zone culturale. Teatrul de păpuși constănțean fiind calificat drept un ambasador al teatrului de animație românesc.

Volumul "Metamorfoza unui vis" este "un jurnal sentimental", așa cum mărturisește autoarea, o incursiune necesară în periplul de peste jumătate de secol al teatrului de păpuși de la malul mării, filmul transformării, chiar și tehnice, a acestuia de la înființare până în prezent. Cartea este totodată un elogiu adus tuturor celor care au contribuit la definirea destinului teatrului de păpuși la Constanța.

Cu modestia sa aproape proverbială, Anaid Tavitian a adresat câteva cuvinte celor veniți sâmbătă să o susțină: "Vă iubesc pentru că mă lăsați să fiu în continuare copil! (...) Sper să duceți mai departe teatrul de păpuși constănțean și să sărbătorim împreună centenarul acestuia".

Pagini din Diplomația României

Sâmbătă, la Sala Senatului a Universității "Ovidius" Constanța, diplomatul Ion Anghel, și-a lansat cartea "Pagini din diplomația României, Vol III", având alături studenți de la facultatea de Drept, Științe Politice, Istorie și Studii Europene.

"În ultimii ani, în diplomația românească nu mai există persoane care să aibă nici pregătirea, nici prestanța să folosească un limbaj diplomatic, însă această carte prezintă adevărul gol goluț despre ceea ce s-a petrecut în trecut și până acum", spunea Marian Cojoc.

Ion Anghel este președintele Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră, asociație ce funcționează potrivit reglementărilor din țara noastră, neguvernamentală și nu se implică în politică, numărând în jur de 300 de membri.

"Cum să deveniți maeștrii destinului"

Și la Librăria Cărturești din Constanța a avut loc un eveniment cultural: Lansarea cărții "Cum să deveniți maeștrii destinului", semnată de Aurora Sităruș. Lansarea a avut loc în cadrul unui eveniment ce face parte dintr-o serie de idei pentru educarea și susținerea comunității constănțene, coordonatorul acestei acțiuni fiind Daniela Tudor.

Acest volum subliniază ideea că universul în care trăim se conduce după propriile legi. Când viața ne provoacă prin întâmplările sale, mai mult sau mai puțin plăcute, existența ne arată măsura în care noi respectăm aceste legi. Necunoașterea lor nu ne scutește de consecințe.

Comentează știrea

colectivul teatrului pt copii
19 decembrie 2011
multumim

Iti multumim, draga noastra Anaid, pt tot ceea ce faci.Cu sau fara contract esti parte a colectivului si a sufletului nostru. Te iubim !!!!! Noi !

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Prietenilor mei, tipografii
Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Anaid Tavitian!
Pagina a fost generata in 1.1767 secunde