Ziua Armatei, în școlile constănțene

167
Ziua Armatei, în școlile constănțene - ziuaarmatei-1445621870.jpg

Articole de la același autor

La Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" din Murfatlar și la Liceul Teoretic "Traian" din Constanța s-au desfășurat activități educative dedicate Zilei Armatei Române.


În parteneriat cu Muzeul Militar Național "Ferdinand I", filiala Constanța, și Unitatea Militară 01783 Murfatlar, "Ziua Armatei în școli" a cuprins ma-nifestări coordonate de prof. Daniela Păscălin, prof. Daniela Neș, prof. Lavinia Popescu, prof. Gafia Popa care au urmărit ca cei 32 de elevi să cunoască detalii despre cariera militară, dar și ce presupune: dragoste de țară, dăruire de sine, spirit de sacrificiu.


Prof. dr. Costin Scurtu, director al Muzeului Militar Național "Ferdinand I", filiala Constanța, le-a vorbit elevilor despre semnificația zilei de 25 oc-tombrie pentru Armata română, "lecția de istorie" fiind susținută de un material vizionat cu interes de elevi. 


Ofițerii prezenți le-au oferit elevilor interesați în a urma o carieră militară informații despre studiile necesare, specializările posibile în ramurile armatei. 


De asemenea, Liceul Teoretic "Traian", în colaborare cu Centrul de Scafandri Constanța a organizat o serie de manifestări dedicate aceluiași eveniment. A fost promovată profesia de scafandru militar, iar partenerii educaționali au premiat cinci elevi ai claselor a XII-a, clasați în ordinea mediilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0795 secunde