Ziua instituțiilor de spectacol constănțene organizată în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

608
3
Ziua instituțiilor de spectacol constănțene organizată în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului - ziua-1667587432.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului a debutat vineri, 4 noiembrie, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, iar printre surprizele acestei ediții, după cum ne-a declarat Daniela Vlădescu, directorul teatrului, se numără Ziua instituțiilor de spectacol constănțene, programată sâmbătă, 5 noiembrie, dar și premiera care încheie festivalul – opera „Pescuitorii de perle”, de G. Bizet.

Primul spectacol care deschide seria din cadrul Zilei instituțiilor de spectacol constănțene, de sâmbătă, 5 noiembrie, este programat la ora 11 și aparține Teatrului „Căluțul de Mare” din Constanța. Cei mai mici și sinceri spectatori sunt invitați în sala Teatrului „Oleg Danovski”, la reprezentația cu „Degețica” după H.Ch. Andersen, avându-i în distribuție pe Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roșu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru, Clara Ghiuvelechian, Daniela Vlad, Grațian Prisăcariu, Ion Ciolan, Daniel Minciună.
 

Câteva ceasuri mai târziu, de la ora 18,30, pe scena aceluiași teatru se va afla în concert Ansamblul folcloric „Brâulețul”, al Centrului cultural „Teodor Burada”, dirijor Cristian Obrejan.

După acest concert, Mirela Pană, actriță a Teatrului de Stat Constanța, va oferi un recital extraordinar, avându-l alături, la pian, pe George Călin.
 

În cea de-a treia zi de festival, duminică, 6 noiembrie, de la ora 18,30, iubitorii baletului sunt invitați la spectacolul „Giselle”, de A. Adam, coregrafia clasică J.Coralli, J. Perrot, M. Petipa. Soliști Ami Inoue (debut), Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Yuria Soeta, Bogdan Bîrsânescu, Daya Kashiwaba, Ioana Crețu (debut), Hana Okudaira (debut), Mihai Pâslaru, Cecilia Ursul, Gelu Râpă, cărora li se alătură ansamblul de balet al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.


Reamintim că biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Teatrului, cât și online prin intermediul platformei entertix.ro/ myticket.ro (cu excepția evenimentelor din foyer și a spectacolelor pentru copii). Adițional biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești. Pentru achiziția online de bilete, agenția de ticketing entertix.ro aplică un comision peste valoarea biletelor.

La Sala Studio a Teatrului de Stat, sâmbătă, 5 noiembrie, este programat spectacolul „Universuri paralele”. Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal. La Constanța, protagoniști vor fi Mihaela Velicu, Cătălina Mihai, Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur.

Preț bilet 44 lei.

Duminică, 6 noiembrie, de la ora 10.30, Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu vor spune, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, povestea „Cei trei purceluși”, după J.O. Halliwell – Phillips, realizată la Constanța în regia lui Gheorghe Balint.



Comentează știrea

Un cetatean
5 noiembrie 2022
Despre cultura

Ce a fost și ce a ajuns acest "festival"...de necrezut! Oraș de provincie....

Micul Mazgalici
5 noiembrie 2022
La Poanta

La acuarela e cu Creanga de Panoplie ! Stinga-Dreapta bine si acolo de balans, dar la Eroina cu 90 de 0mic la Imbratisare cu TotSufletulLipsa. Straineste, asta e trilul acolo pe tontologia de arta, ca asa-i pe Interconectare de Norma Morala cu Apa De Vie.

Micul Mazgalici
5 noiembrie 2022
Incuiata de Serpanescu

Aici e cu Cius de Ghicitoare, e programul tot aici scris clar de 43 de ani ! Punctul Culminat : La algoritm cind pe Intrebare. Cum e mandria fara ochelari ? Doar cu tichet online si programare. Si aici la fel, fara recomandare buna stiti cum ciu-ciu. Greu si cu recomandare, la fel pe soptite asa usor ca e audienta mare si sa fie transmisie buna si la fantina. (Ildico acolo)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7551 secunde