Ziua Lecturii, marcată şi la Şcoala „Ion Jalea” din Constanţa

863

Articole de la același autor

Ziua Națională a Lecturii a fost marcată în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, și la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” din Constanţa.

Cu acest prilej, în cadrul instituţiei de învăţământ au fost organizate o serie de activităţi prin care s-a evidenţiat importanţa lecturii, în formarea copiilor. Elevilor de la clasele pregătitoare și grădiniță le-au fost citite și s-au purtat discuţii pe marginea unor povești cunoscute. Desigur, cei mai curajoşi dintre şcolari şi-au dat silinţa să citească şi ei, aşa cum au putut, din frumoasele lecturi ce le-au fost propuse de către cadrele didactice. Elevilor mai mari, din clasele I, a II-a şi a III-a le-au fost prezentate poveștile preferate, iar unele dintre ele au fost citite împreună cu părinții sau între colegi. Cert este că pentru toţi a fost o zi minunată, în care lectura i-a permis imaginației să zboare, să transporte copiii în lumi noi, neştiute de ei până acum, şi făcându-i, în același timp, mai conștienţi de propriile emoții, îmbunătățind empatia față de ceilalți.

În fiecare clasă, s-a putut observa că, atunci când au ascultat poveștile, ei au devenit extrem de interesaţi de diferite domenii, precum natură, istorie, artă etc, ajutându-i, astfel, să descopere lucruri extrem de interesante şi să îşi dezvolte şi mai mult gustul pentru lectură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Nu l-au uitat pe Eminescu
Pagina a fost generata in 0.3992 secunde