X

Ziua Lecturii, marcată şi la Şcoala „Ion Jalea” din Constanţa

848
Ziua Națională a Lecturii a fost marcată în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, și la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” din Constanţa.

Cu acest prilej, în cadrul instituţiei de învăţământ au fost organizate o serie de activităţi prin care s-a evidenţiat importanţa lecturii, în formarea copiilor. Elevilor de la clasele pregătitoare și grădiniță le-au fost citite și s-au purtat discuţii pe marginea unor povești cunoscute. Desigur, cei mai curajoşi dintre şcolari şi-au dat silinţa să citească şi ei, aşa cum au putut, din frumoasele lecturi ce le-au fost propuse de către cadrele didactice. Elevilor mai mari, din clasele I, a II-a şi a III-a le-au fost prezentate poveștile preferate, iar unele dintre ele au fost citite împreună cu părinții sau între colegi. Cert este că pentru toţi a fost o zi minunată, în care lectura i-a permis imaginației să zboare, să transporte copiii în lumi noi, neştiute de ei până acum, şi făcându-i, în același timp, mai conștienţi de propriile emoții, îmbunătățind empatia față de ceilalți.

În fiecare clasă, s-a putut observa că, atunci când au ascultat poveștile, ei au devenit extrem de interesaţi de diferite domenii, precum natură, istorie, artă etc, ajutându-i, astfel, să descopere lucruri extrem de interesante şi să îşi dezvolte şi mai mult gustul pentru lectură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.671 secunde