Ziua națională a lecturii la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”

124
Ziua națională a lecturii la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” - whatsappimage20220215at114557-1645005073.jpg

Articole de la același autor

Marți, 15 februarie 2022, la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, au avut loc activități de promovare a lecturii ca activitate curentă atât pentru adulți cât și pentru copii.

”De ce să citim?” a fost denumirea generică sub care scriitori consacrați au transmis mesaje video elevilor liceului.  Astfel, au vorbit dl. Marius Chelaru, redactor-șef adjunct la revista “Convorbiri literare”, “Poesia” precum și scriitoarea Elena Vlădăreanu, absolvent al liceului, autoare de cărți, cu debut încă de pe băncile liceului.

”Mentori și discipoli” - profesorii liceului care sunt și scriitori publicați, prof. dr. Miu Constantin, prof. dr. Andronache Daniela, au citit din volumele publicate și le-au vorbit elevilor despre experiența dumnealor în calitate de scriitori, despre cât de importantă este lectura în viața și educația fiecărei persoane.

”Treceri în revistă” – prof. dr. Constantin Miu prezintă activitatea revistei ”Metamorfoze” – rampa de lansare pentru elevii liceului preocupați de scris, prof. Dr. Andronache Daniela prezintă activitatea cercului de lectură în limba engleză ”The Literary English Club” - spațiu în care liceenii sunt încurajați să citească și chiar să scrie literatură în limba engleză.

Bibliovoluntarii în colaborare cu Biblioteca Municipală Medgidia, Filiala Nord, au organizat un flashmob în curtea liceului.

Toți elevii au citit și în sala de clasă cărțile preferate sau cărțile împrumutate de la biblioteca școlii sau chiar de la standul de prezentare de carte organizat în holul liceului cu scopul de a promova cartea educativă adecvată vârstei elevilor de liceu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5675 secunde