73% din autoturismele oprite în trafic de RAR în județul Constanța prezentau pericol rutier

445
73% din autoturismele oprite în trafic de RAR în județul Constanța prezentau pericol rutier - 05a48732b3fabb0b10b1df6755d8ea5b.jpg
Controalele efectuate în trafic de reprezentanții RAR împreună cu polițiștii rutieri au scos la iveală o situație cât se poate de îngrijorătoare. Peste 70% din autoturismele verificate cu laboratorul mobil au defecțiuni majore, punând în pericol siguranța rutieră.
Astfel, în perioada 2 – 22 aprilie, inspectorii Registrului au oprit și controlat în trafic 110 autoturisme. Dintre acestea, 71 au prezentat defecțiuni care afectează siguranța rutieră (probleme la sistemul de frânare, la direcție, sistemul de iluminare, elemente de rezistență a caroseriei), în timp ce alte zece au fost descoperite cu jocuri la sistemul de direcție și ineficacitatea sistemului de frânare, reprezentând pericol iminent de accident. În urma controalelor au fost întocmite 78 de procese verbale de contravenție, au fost reținute 66 de certificate de înmatriculare și nouă permise de conducere. De asemenea, s-au constatat patru inspecții tehnice periodice expirate.
"De două săptămâni lucrăm în câte două schimburi la controlul în trafic cu laboratorul mobil. Am extins activitatea controalelor și asupra microbuzelor și autocarelor pentru a verifica și condițiile de clasificare", ne-a declarat Tudorel Calapod, șeful RAR Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Mai 2010
Stire din Diverse : Camionul cu tehnologie
Pagina a fost generata in 1.6889 secunde