Adopți o atitudine greșită când îți cauți un job? Iată ce trebuie să schimbi!

119
Adopți o atitudine greșită când îți cauți un job? Iată ce trebuie să schimbi! - cautarejob-1369049208.jpg
Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă ai nevoie de o atitudine care să te reprezinte cel mai bine în fața angajatorilor. În acest sens, filosofia yoga te poate ajuta să obții atitudinea adecvată atunci când îți cauți un nou job, scrie Brazen Life:

Flexibilitate. Nu e obligatoriu să fii flexibil ca să faci yoga, însă te ajută foarte mult. La fel se întâmplă în procesul de căutare a unui loc de muncă. Dacă aplici o schemă rigidă de căutare - de genul aștepți în fiecare dimineață noile anunțuri de angajare din domeniul tău și atât, nu vei ajunge prea departe. Ai nevoie de aplicații spontane, de mobilitate, de refacere a relațiilor cu foștii colegi, șefi sau angajatori etc.

Prezență. Căutarea unui job îți mănâncă timp, nervi, energie și îți aduce multe frustrări. Ești în permanență obsedat de un scop care pare irealizabil în momentele negre. Ca să îți schimbi karma ai nevoie de o raportare diferită la prezent. Trăiește timpul căutării ca pe ceva unic, ca pe un timp prețios și frumos, vezi în tot ce ți se întâmplă o lecție de viață. Nu te grăbi să scapi de prezent, s-ar putea să faci alegeri greșite.

Respirație. Concentrarea asupra respirației din yoga te ajută și în situațiile stresante din perioadele de șomaj. Reglarea unui ritm de respirație te relaxează și îți reduce nivelul de stres. Energia este direcționată acolo unde se află atenția. Dacă te conectezi și la alte ritmuri decât cel al căutării obsedante de serviciu, vei reveni cu forțe proaspete în procesul de căutare.

Încredere. Dacă nu ai încredere în forțele proprii, nu vei reuși să treci peste momentele dificile din viața profesională. Fiecare om are perioade de cumpănă, dar ele trec la un moment dat și, chiar dacă par insurmontabile atunci când se întâmplă, mai târziu le vei privi cu mai multă relaxare și înțelegere. Ca să îți găsești un job potrivit cu așteptările tale, nu trebuie să uiți că ai un potențial remarcabil și că ești unic în lume.

Concentrare. Mintea îți poate juca feste. Dacă nu o aduci mereu înapoi la lucrurile esențiale și simple, ea îți creează tot felul de scenarii înfricoșătoare sau iluzorii. Nu uita care sunt punctele tale forte și ce vrei să faci în viață, nu te autoiluziona că poți face orice sau că orice drum e bun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 Mai 2013
Stire din Cultură-Educație : Hai la Târgul de Cariere!
Pagina a fost generata in 0.31 secunde