Șomezi și dacă ești prea bun profesionist!

93
Șomezi și dacă ești prea bun profesionist! - 9maisomezibunprofesionist-1368103355.jpg
S-a ajuns la concluzia că nu doar persoanele fără experiență sau slab pregătite profesional au probleme la angajare. Dimpotrivă, studiile arată că devine o problemă să îți găsești un job și când ești foarte stăpân pe profesia ta. De ce și candidații foarte buni nu sunt întotdeauna acceptați de cei care fac recrutările? Motivele lor pot fi multe.

Ești perceput ca o amenințare. Dacă potențialul tău este mai mult decât vizibil, managerul care face recrutarea se va gândi că există riscul ca, în timp, subordonatul său să se dovedească mai bun decât el pentru postul respectiv, așa că, pentru liniștea lui, va prefera pe cineva mai puțin pregătit.

Suspiciuni. Recrutorii cred că superprofesionistul va dori să promoveze rapid ori să plece. Este puțin probabil ca un candidat foarte bun să se mulțumească pe termen mediu sau lung cu un post sub posibilitățile sale. Recrutorii știu asta și se tem să nu angajeze pe cineva care va sta foarte puțin pe poziția vacantă și va pleca mai departe.

Pretenții salariale. Chiar dacă au acceptat la început un salariu mic, sub nivelul lor de pregătire, angajatorii se așteaptă ca salariații de top să-și manifeste apoi nemulțumirea, frustrarea, iar dacă nu obțin salariul dorit, să-i lase cu buza umflată.

Dificil de verificat. Fiind prea bun profesionist, ești greu de controlat. Pentru o persoană cu multă experiență, este frustrant să aștepte în continuare OK-ul unui superior ierarhic, știind că poate gestiona singur situațiile care apar. Dificultatea este cu atât mai mare cu cât șeful său direct ar putea fi chiar mai puțin pregătit decât el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2826 secunde