Afacerea cu flori n-a mai "înflorit" de Sfânta Maria

744
Afacerea cu flori n-a mai
Comercianții se plâng că nu  sunt vânzări, iar potențialii cumpărători invocă prețurile piperate. Afacerea cu flori nu s-a mai bucurat de explozia de vânzări de pe 15 august, devenită tradiție în alți ani.
Deși un buchet de flori este cadoul perfect în orice situație, oamenii sunt tot mai rezervați atunci când trebuie să cheltuiască bani pe trandafiri ori crizanteme. Mai puține Mării și Mărioare au primit flori în acest an, pentru că "nu se merită să dai atâția bani pe flori și să se usuce în două zile", după cum ne spunea un bărbat care ezita să treacă pragul florăriei.
Chiar și cei care nu au renunțat la nobilul gest de a oferi flori au optat pentru buchete mai ieftine.
Doamna Maria, care, de 35 de ani, își câștigă pâinea din vânzarea florilor, mărturisește că, în acest an, de Sfânta Maria, nu s-a simțit nicio diferență în vânzări față de celelalte zile ale anului: "Este dezastru, floarea a devenit un lux".

La așa prețuri, așa clienți
Prețurile au fost mai mari decât în restul zilelor, pentru ca vânzătorii să poată negocia.
Așadar, un buchet de crini care costa de obicei 15 lei, pe data de 15 august costa 25 lei. Trandafirii, care nu prea au avut succes, au rămas la prețul de 10 lei firul. Buchetul de crizanteme cu trei fire ajungea, în zi de sărbătoare, la 20 de lei (18 lei negociabil), același preț afișat în ziua următoare după Sfânta Maria.

Căldura este dușmanul vânzătorilor de flori, care sunt nevoiți să arunce tot mai multe flori venite tocmai din Olanda și care se ofilesc imediat. Ei se plâng și că nu li se permite să folosească umbrele pentru a proteja marfa și primesc amenzi peste amenzi.
Alexandra COJOCARU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Monden : Andreea Bănică e sexy pe ski jet
Pagina a fost generata in 2.8721 secunde