Mii de persoane au dansat Hora Unirii la Roma, la Festivalul Callatis

656

Articole de la același autor

Festivalul Callatis, desfășurat la Roma, a fost un real succes în afara granițelor țării. În afara spectacolelor în care au cântat interpreți din țară, românii au reușit să-i învețe pe italieni Hora Unirii.

Îmbrăcați în costume tradiționale populare și în tricouri inscripționate cu numele de România, cei prezenți la festival au încins Hora Unirii în mai multe piețe din Roma. Așa se face că Piazza del Popolo și Insola Tiberina au îmbrăcat culorile drapelului României.

Ansamblul Călușarii din Slatina, naista Cornelia Tihon și taraful "Frunza Verde" i-au invitat pe italieni la o horă autentică românească. Italienii nu au stat prea mult pe gânduri și au răspuns cu drag invitației, prin-zându-se în hora românească, mii de persoane dansând pe ritmurile populare românești. Mai mult, românii au împărțit peste 12.000 de tricouri cu inscripția țării noastre, un cadou veritabil pentru italienii care au promis că ne vor vizita țara.

"Prin acest eveniment, am dorit să transmitem ceva din sufletul românilor, din tradițiile noastre, tuturor turiștilor și localnicilor și am reușit să facem acest lucru", a declarat Cornel Diaconu, producătorul Festivalului Callatis, Festivalul Românilor de Pretutindeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Monden : Andreea Bănică e sexy pe ski jet
Pagina a fost generata in 0.5769 secunde