Cu un spectacol pe sufletul românilor

S-a tras cortina peste Festivalul Mangalia

553
S-a tras cortina peste Festivalul Mangalia - scena7-1313515581.jpg

Articole de la același autor

Festivalul Mangalia 2011 a luat sfârșit. Au fost șase seri cu spectacole unul și unul, șase seri în care zeci de mii de turiști
și localnici au cântat și dansat pe ritmuri dintre cele mai variate.

Maratonul s-a încheiat în forță, cu o repriză bună de muzică și dans popular, un spectacol în care au fost reprezentate toate zonele folclorice ale României. În total, peste 25.000 de spectatori au fost prezenți în Portul Turistic Mangalia. Aceștia au dansat în tribune, pe faleză sau pe dig hore moldovenești, sârbe oltenești și alte dansuri tradiționale românești.
Orchestra "Doina Gorjului" a deschis spectacolul, urmată de nume dragi zonei Muntenia: Floarea Calotă, Ion Drăgan, Chiamiran Chivu, Alin Trocan, Aneta Stan, Sorin Șuteu și Gheor-ghe Roșoga.
Și zona Ardealului a venit la Mangalia bine reprezentată: Mariana Anghel, Stana Stepănescu (o tânără speranță, cu multe premii la activ), Răzvan Năs-tăsescu, Valeria Arnăutu, Cristian Pomohaci, Elena Jurjescu Todi, Maria Butaciu și Viorica Macovei.
Moldova a fost reprezentată de Nicoleta Hafiuc, Alexandru Recol-ciuc și Ștefania Rareș.
Spectacolul a fost întregit de dansuri populare interpretate de ansamblul profesionist "Doina Gorjului". Între secvențele acestora, au fost inserate alte două calupuri de muzică. În primul au evoluat: Ion Ghițulescu, Maria Loga, Reli Sandală, Natalia Gorjanu, Nicușor Micsoniu și Roberta Crintea. Al doilea calup muzical a fost format din: Georgiana Bârsac, Olguța Berbec, Valentin Sanfira, Claudia Torop și încheiat de Ion Ghițulescu și Maria Loga, vocile care au deschis și primul calup.
La final, așa cum îi stă bine unui festival de anvergura celui de la Mangalia, a avut loc un "bombardament" total de pe dig, de pe apă, de pe scenă.
Festivalul Mangalia nu s-a încheiat, practic, luni seară, ci marți seară. Pe aceeași scenă, a urcat, pe 16 august, și Ștefan Bănică jr., un alt eveniment cu intrarea liberă la care au putut participa toți cei care au dorit.

Încă o stea pe Aleea Stelelor
Înainte de spectacolul final de luni seară, a fost rândul Ștefaniei Rareș să primească o stea pe Aleea Stelelor din Portul Turistic Mangalia, o stea care să îi aducă mereu aminte de publicul care o iubește.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Monden : Andreea Bănică e sexy pe ski jet
Pagina a fost generata in 1.0144 secunde