Află care este cea mai simplă metodă de a da jos kilogramele în plus

398
Află care este cea mai simplă metodă de a da jos kilogramele în plus - spoorrrrrt57319300-1351257835.jpg

Un nou studiu științific arată că efortul intens timp de numai două minute și jumătate ar putea fi de ajuns pentru a ține kilogramele departe, o sesiune concentrată de exerciții fizice având ca rezultat arderea a până la 200 de calorii, informează realitatea.net.

Rezultatul studiului este cea mai nouă dovadă pentru eficiența programelor de antrenament de înaltă intensitate (High Intensity Training), prin care sesiuni scurte de exercițiu fizic intens sunt combinate cu pauze de recuperare, scrie Daily Mail.

În timpul a trei zile de studiu, cinci bărbați sănătoși, cu vârstele cuprinse între 25 și 31 de ani, au trăit în camere sigilate pentru ca nivelurile de oxigen, de dioxid de carbon și de apă să poată fi monitorizate pentru a se calcula numărul de calorii eliminate.
Bărbații au ținut și o dietă special dezvoltată pentru nevoile de energie ale fiecăruia.

Două zile din perioada studiului au fost destinate activităților sedentare, cum ar fi utlizarea computerului.
În ultima zi au făcut exerciții fizice pe biciclete medicale, lucrând în cinci sesiuni a câte 30 de secunde de efort intens. Fiecare ședință a fost urmată de o perioadă de patru minute de recuperare în care bărbații pedalau încet, într-un regim de rezistență redusă.

Rezultatele au arătat că voluntarii au eliminat, în medie, un surplus de 200 de calorii pe parcursul zilei de antrenament.
Deși oamenii de știință nu pot dovedi că această tehnică provoacă pierderea în greutate, ei sunt de acord că este un indicator al faptului că eforturile fizice intense și de scurtă durată pot ajuta oamenii să își mențină greutatea.


Astfel, arderea unui surplus de 200 de calorii de două ori pe săptămână ar împiedica depunerea a aproximativ 1 kilogram în fiecare an, este de părere conducătorul cercetării, Kyle Sevits, de la Universitatea de Stat din Colorado, informează aceeași sursă.

Citește mai mult...

 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Fun : Cum slăbești cu o femeie goală în față
Pagina a fost generata in 0.3008 secunde