Ai relații sexuale pasagere și nu folosești prezervativul? Riști să iei gonoree, o boală rezistentă la toate antibioticele

1469
Ai relații sexuale pasagere și nu folosești prezervativul? Riști să iei gonoree, o boală rezistentă la toate antibioticele - gonoreea-1310628686.jpg
Oamenii de știință au descoperit o tulpină de microb gonoreic rezistentă la toate antibioticele cunoscute, astfel încât ceea ce era o boală sexuală comună a devenit un adevărat pericol pentru sănătate.



Neisseria gonorhoea este numele tulpinei descoperită recent de Dr. Magnus Unemo, Dr. Makoto Ohnishi și colegii din echipa lor care au identificat mutațiile genetice vinovate pentru rezistența foarte mare la toate cefalosporinele, cea mai puternică familie a antibioticelor, conform descoperă.ro.

Gonoreea este asimptomatică la aproape 50% din femeile care nu se tratează și la 2-4% din bărbați. Atunci când apar simptome, este prezentă o senzație de arsură, în timpul urinării, și apar secreții purulente la nivelul organelor genitale. Dacă nu este tratată, apar complicații severe, printre care infertilitate, risc mare de infecție cu HIV, infecția putându-se extinde la nivelul pielii, articulațiilor, sângelui și chiar al inimii, provocând leziuni mortale. Citeste mai departe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Iulie 2011
Stire din Diverse : Porsche 928 se intoarce
Joi, 14 Iulie 2011
Stire din Diverse : Audi schimba A5 si S5
Joi, 14 Iulie 2011
Stire din Diverse : Unde ești tu, nisip fin?
Pagina a fost generata in 2.7483 secunde