Ai slăbit și acum stagnezi. Cum treci de faza de platou a dietei?

570
Ai slăbit și acum stagnezi.  Cum treci de faza de platou  a dietei? - aislabitsiacumstagnezi-1498131789.jpg
Să zicem că ai slăbit mulțumitor până în acest punct, însă ai ajuns la inevitabilul platou. Practic nu mai scazi în greutate de câteva săptămâni și încă ești destul de departe de obiectivul pe care ți l-ai propus. Ce ar fi de făcut? Trebuie să știi că, făcând mereu aceleași exerciții, organismul tău se adaptează la acel gen de efort și devine din ce în ce mai eficient. 


Asta înseamnă că va face mișcările respective cu un consum caloric cât mai redus posibil. Deci antrenamentul tău poate fi considerat ineficient, într-o oarecare măsură. În acest punct ar trebui să iei una dintre următoarele măsuri: 


Mărește intensitatea antrenamentelor. Vei crește viteza cu care faci exercițiile și redu pauzele dintre serii. Dacă antrenamentul dura înainte 60 de minute, acum fă-l să dureze 45. 


Încearcă ceva nou. Dacă până acum pedalai pentru slăbire, acum ieși la alergat, iar dacă alergai, treci la sărit coardă sau mergi la înot. Zăpăcește-ți organismul și nu-i da posibilitatea să se obișnuiască cu un exercițiu. 


Fă exerciții cu greutăți. Dacă nu făceai până acum, este momentul! 


Mai adaugă o zi de antrenament, chiar și 15-20 minute în plus de efort te pot scoate din faza de platou. 


Cântarul, potențial inamic 


S-ar putea să te lovești și de o altă problemă. După câteva luni de exerciții cu scopul slăbirii, poate vei constata pe cântar că în loc să scazi, tu crești! Îngrozitor! Nu e chiar așa de îngrozitor pe cât pare. Mai bine ia cântarul și aruncă-l pe fereastră, fiindcă el nu îți poate spune cu precizie cât pierzi și cât câștigi. Te-ai gândit vreodată că, de fapt, pierzi din depozitele adipoase, dar câștigi masă musculară? Mușchii cântăresc mai mult și ocupă mai puțin spațiu decât grăsimea. De aceea ar trebui să îți orientezi atenția către oglindă și către felul cum îți vin acum hainele. La fiecare 3-4 săptămâni măsoară-ți circumferințele corpului cu un centimetru de croitorie, în special pieptul, talia, coapsele și brațele. Aici se văd cel mai bine diferențele. Și dacă totuși constați că iei în greutate, dar acumulând grăsime, atunci analizează-ți cu mai multă atenție regimul alimentar, fiindcă, cu mare probabilitate, acolo este problema.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5553 secunde