Alimente care alungă oboseala

142
Alimente care alungă oboseala - fondalimente-1377690605.jpg

Articole recomandate

Cele mai importante substanțe nutritive necesare

producerii de energie sunt vitaminele B complex. Lipsa acestora din organism stă adesea la baza unei funcționări necorespunzătoare a glandei suprarenale, fapt care determină căderi bruște ale nivelului de energie. Alte substanțe nutritive care accelerează metabolismul sunt vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q10.

Semințe încolțite

Toate tipurile de semințe încolțite (semințe de legume sau de cereale, care au fost puse la ger-minat) sunt pline de energie. Ele sunt alimente care ajută la revitalizarea și regenerarea organismului, deoarece conțin concentrații mari de antioxidanți, precum și întreaga paletă de minerale, proteine, enzime și fibre. Prin germinare, calitățile nutritive ale semințelor cresc.

Cereale

Cerealele eliberează zahărul într-un ritm lent, oferind un nivel constant de energie, în locul unei căderi bruște, urmate de o scădere semnificativă. Totodată reprezintă o sursă bogată de vitamine B, necesare funcționării splinei, bateria de energie a organismului.

Ovăz

Ovăzul nu este doar plin de substanțe nutritive, dar ajută la menținerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă o bună concentrare și atenție.

Legume

Întregul complex de vitamine B, precum și magneziul și fierul pot fi găsite în legumele proaspete verzi (de preferat crude), cum sunt broccoli, sparanghelul și spanacul. Broccoli este și bună sursă de coenzima Q10, o substanță extrem de importantă în producerea de energie la nivel celular.

Struguri

Valoarea terapeutică a strugurilor se datorează conținutului ridicat de magneziu, necesar în procesul de transformare a energiei în glucoză.

Dovleceii

Au un conținut ridicat de minerale și vitamina C, au efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor și al zahărului din organism, asigurând o rezervă constantă de energie. Pun în mișcare meridia-nele energetice și fortifică funcția digestivă. (sursa:income.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 August 2013
Stire din Diverse : Vitamine la pachet
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Întărește-ți sistemul imunitar
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Mese pline de energie
Joi, 22 August 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile prunelor
Pagina a fost generata in 2.4627 secunde