Concurs Ambasadorul Turciei vrea să își ia casă la Medgidia

598

Articole de la același autor

Ahmet Rifat Õkçûn, ambasadorul Republicii Turcia în România, își va încheia luna viitoare mandatul de trei ani de diplomat la noi în țară. Înainte de plecare, oficialul turc a făcut o vizită în județul Constanța, unde a avut întâlniri cu reprezentanții comunităților turcă și tătară, cu reprezentanța consulară de la Constanța, cu oamenii de afaceri turci din județul nostru.
Diplomatul turc s-a oprit în periplul său și la Medgidia, la filiala UDTTMR, unde s-a întâlnit nu numai cu conducerea uniunii, ci și cu cei mai mici dintre etnicii turci și tătari din localitate, dar și cu cei români. Ambasadorul nu a venit cu mâna goală. El le-a adus celor mici jucării și ghiozdane, elevilor de la Colegiul "M.K. Ataturk" oferindu-le câteva burse, în bani. Ahmet Rifat Õkçûn a dorit să își ia în mod direct la revedere de la Medgidia mai ales că prima sa vizită oficială în calitate de ambasador în țara noastră, în urmă cu trei ani, a fost în același municipiu constănțean.
De altfel, se pare că Medgidia și localnicii de aici i-au rămas la suflet diplomatului turc, din moment ce, la plecare, le-a transmis celor prezenți la întâlnire că atunci când va ieși la pensie, se gândește serios să își cumpere o casă în orașul lor. Casa musai trebuie să aibă și o curte generoasă pentru că ambasadorul vrea să se ocupe și cu grădinăritul.
Despre români și România nu știa prea multe înainte să fie desemnat reprezentant al țării sale la București. După trei ani de stat în țara noastră, însă, Ahmet Rifat Õkçûn spune despre români: "Voi, românii, aveți o vorbă: "turcul plătește". Eu, după trei ani de stat aici, pot să vă spun că românul niciodată nu uită...".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9434 secunde