Concurs AMD încearcă să iasă din criză

325
AMD a decis să-și separe unitățile de producție ca urmare a dificultăților financiare în care se află, informează technogeek.ro. Împreună cu ATIC din Abu Dhabi (capitala Emiratelor Arabe Unite), AMD a pus bazele unei noi companii cu numele provizoriu de "Compania Fondatoare" (The Foundry Company). Noua companie face parte din alianța pentru tehnologie "IBM Technology Alliance" și va contribui la realizarea de semiconductori de ultimă generație.
Această mișcare a fost determinată de faptul că multe companii s-au retras din producția de astfel de semiconductoare, date fiind sumele mari care trebuia investite în cercetare, iar AMD trebuia să se redreseze în competiția cu Intel și NVIDIA.
The Foundry Company va prelua de la AMD capacitățile de producție din Dresda, Germania (două fabrici), precum și toate activele și proprietățile intelectuale aferente, precum și 1,2 miliarde dolari din datoriile acesteia. Contribuția ATIC va consta în investiții de 2,1 miliarde dolari, din care 1,4 miliarde vor fi investite direct, iar restul va fi plătit către AMD pentru cumpărarea de acțiuni suplimentare în noua companie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4312 secunde