Apa de izvor, benefică în tratarea mai multor afecțiuni

893
În imediata apropiere a hotelului Paradiso, din Mangalia, în zona sitului arheologic al Cetății Callatis, turiștii au ocazia să le iasă în cale o sursă de apă minune. Este vorba despre Izvorul "Hercules", a cărui licoare, deși destul de neplăcută din cauza mirosului înțepător, este foarte indicată în tratarea mai multor afecțiuni.
Astfel, efectele benefice ale apei asupra sănătății sunt numeroase și constă în stimularea secreției gastrice și diluarea bilei secretate cu efect hidrocolerectic și nu în ultimul rând rolul diuretic.
Apa sulfuroasă, bogată în clor, brom, natriu, calciu, magneziu și iod, este indicată de specialiștii balneologi în tratarea gastritelor cronice, dischineziilor biliare, colecistelor cronice, litiazelor biliare, în sechelele post operatorii și afecțiunilor metabolice. De asemenea, alergiile de orice fel sunt combătute, cu succes, de apa minerală izvorâtă în zonă.
Cadrele medicale recomandă persoanelor suferinde să consume maximum două pahare pe zi, cu o oră înaintea meselor principale. Efectele terapeutice sunt cunoscute de multă vreme de către locuitorii Mangaliei, de aceea vin aproape zilnic să se aprovizioneze cu această sursă de sănătate.
Orașul mai are, în afara acestei surse, alte două izvoare de apă sulfuroasă sodică. Unul dintre ele se află în incinta bazei de tratament a hotelului Paradiso, iar celălalt, în imediata apropiere a Policlinicii Mangalia. Dacă la primul au acces doar clienții bazei de tratament, ce urmează diverse proceduri balneare, izvorul aflat în vecinătatea unității sanitare este la discreția tuturor vizitatorilor, mai ales că nu departe de acesta se află aleea de acces către Portul Turistic Mangalia.
Diana Oprea

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.5379 secunde