Așa rumenești legumele la cuptor

273
Așa rumenești legumele la cuptor - asarumenestileg-1391437045.jpg

Articole recomandate

Nimic nu e mai bun pentru o cină de iarnă decât o porție sănătoasă de legume la cuptor. Aromele lor naturale sunt îmbogățite și scoase în evidență de căldura cuptorului și sunt cu mult mai savuroase decât o porție de legume fierte sau la abur. Iată câteva trucuri esențiale pentru fiecare în parte, dezvăluite de Culinaria.ro:
 
Metoda la care apelează toată lumea atunci când vrea să pună legume la cuptor este să le ungă cu puțin ulei de măsline, să le așeze într-un strat uniform în tavă și să le țină la cuptor până când devin moi. Dar fiecare legumă are propriile sale atuuri, care pot fi scoase în evidență dacă știi și câteva secrete. 


Ciuperci la cuptor. Ciupercile coapte au acea textura cărnoasă, aromă intensă și puternică. Cea mai bună metodă ca să obții maximul din ele este să le speli, să le ususci într-un uscător de salată, să le tai în sferturi, să le amesteci cu ulei de măsline, sare și piper și la le pui la cuptor la 180C timp de 15 minute. După acest timp, scurge lichidul care s-a strâns în tavă și lasă ciupercile în cuptor până când se rumenesc frumos. Tocmai prin eliminarea acestui lichid din tavă vei canaliza toată energia căldurii către ciuperci, vei reduce timpul de gătire și vei salva și aroma lor. 


Morcovi la cuptor. În cazul morcovilor, dacă îi ții prea mult la cuptor s-ar putea să te alegi cu niște legume ofilite, reduse la dimensiuni mult mai mici decât atunci când le-ai pus în tavă. 


Secretul unor morcovi dulci, ușor caramelizați de căldura cuptorului, fără să fie uscați, stă în fierberea lor în coajă înainte să îi pui la cuptor. Asta va permite morcovilor să se înmoaie fără să piardă din umiditate. 


După fierbere curăță-i de coajă, taie-i în bucăți mai mici, condimentează-i (se potrivesc de minune cu pudra de chili, curry, harissa sau chimion) și rumenește-i la 180C timp de 40 de minute. 


Cartofi la cuptor. Dacă visezi la o porție de cartofi la cuptor înveliți într-o crustă crocantă, dar cu un mijloc la fel de moale ca piureul, nu e suficient să îi arunci în tavă și să îi bagi la cuptor. 


Ca să construiești crusta perfectă e nevoie să fierbi cartofii tăiați în cuburi în apă cu puțin oțet, astfel încât amidonul din ei să își facă treaba. Practic, crusta aceea perfectă începe să se formeze din timpul fierberii când moleculele de amidon sunt eliberate din interior pe măsură ce cartoful se fierbe. Prin interacțiunea lor aceste molecule de amidon formează un înveliș ca o gelatină pentru cartoful tău. Aceasta se va deshidrata în cuptor și va forma în final și crustă crocantă. După ce s-au fiert cât să poți să îi înțepi ușor cu furculița, scurge cartofii, unge-i bine cu ulei de măsline sau altă grăsime și pune-i la copt într-un cuptor foarte încins, preferabil la 250C.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : De ce e bine să mâncăm ardei gras
Pagina a fost generata in 2.9458 secunde