Cum să faci o pizza delicioasă acasă

548
Cum să faci o pizza delicioasă acasă - cumfacipizza-1391437096.jpg

Articole recomandate

O pizza reușită începe cu un aluat bun, câteva toppinguri preferate și niște trucuri care să îți garanteze rezultate perfecte de fiecare dată, spun specialiștii GoodFood. 


Cu blat pufos sau crocant, cu șuncă și legume sau doar cu roșii și mozzarella, pizza e în topul preferințelor pentru mâncăruri gustoase pentru mulți dintre noi. Iar atunci când înveți să ți-o pregătești acasă ai libertataea să îi pui ce topping vrei, fără să plătești extra, și să o ai la orice oră fierbinte și gustoasă. 


Primul lucru pe care trebuie să știi să îl faci este blatul. Apoi, asigură-te că ai toate ustensilele necesare ca să poți să o coci ca la carte. Nu îți trebuie cuptor cu lemne, dar o piatră pentru pizza, un cuțit de pizza și o paletă cu care să ridici pizza din cuptor ar fi ideale. Dacă nu vrei să investești în așa ceva, folosește 2 tavi de copt suprapuse sau o tavă rotundă de pizza și hârtie de copt. 
Apoi, îți mai trebuie câteva trucuri care să îți asigure rezultatul perfect de fiecare dată. 


1. Pentru blat crocant aluatul trebuie să fie lipicios. Crusta de aluat va fi mai crocantă cu cât aluatul va fi mai umed. Dacă îți place pizza cu blat subțire și crocant, ar trebui să lași aluatul mai lipicios. Dacă îți dorești o pizza mai pufoasă, mai încorporează în el, treptat, făină. 


2. Pune aluatul la frigider peste noapte. Temperaturile mici permit glutenului din făină să se relaxeze și asta îți va fi de ajutor când vei intide aluatul pentru că va fi mai elastic. Ininate să îl pui la rece, modelează aluatul într-o bilă și așează-l într-un bol uns, acoperit cu o folie de plastic. 


3. Mălaiul previne lipirea. Aluatul se lucrează mai întâi cu mâna. Aplatizează bila de aluat până când formezi un disc. Presară mălai pe tavă, așează discul de aluat și cu un sucitor rulează-l până când ajunge la diametrul dorit. Dacă dă semne că revine la dimensiunile inițiale și e prea elastic, mai lasă-l să se relaxeze 5 minute. 


4. Un cuptor încins = succes. Încinge cuptorul la 250C sau chiar mai mult dacă poți. O temperatură ridicată va garanta un blat perfect, copt bine în interior și cu o crustă crocantă la exterior. Lasă cuptorul să se încingă cel puțin 30 de minute înainte să coci pizza. Dacă ai o piatră pentru pizza, așează-o în jumătatea inferioară a cuptorului, din momentul în care ai pornit cuptorul. 


5. Nu face exces de toppinguri! E bine să nu încarci pizza cu prea multe ingrediente. Rezumă-te la cel mult 3-4. Cu cât vor fi mai multe, cu atât aluatul se va coace mai greu și riști să ai un blat ars la exterior și crud la interior. Toppingurile pe care nu vrei să le consumi crude, cum sunt ciupercile sau cârnații, gătește-le puțin înainte, pentru că nu vor avea timp suficient în cuptor să se pătrundă. Pe de altă parte, dacă vrei să pui rucola peste pizza, adaugă-o imediat ce ai scos-o din cuptor. Căldură pizzei fierbinți va înmuia rucola suficient cât să îi scoată în evidență savoarea. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Cum a cucerit pizza întreaga lume
Vineri, 07 Iunie 2013
Stire din Diverse : Blat crocant de pizza
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Pizza cu somon afumat
Pagina a fost generata in 2.7745 secunde