Blat crocant de pizza

417
Blat crocant de pizza - pizza1368685860-1370522079.jpg

Articole recomandate

Respectând cu strictețe următoarea rețetă, puteți obține un aluat la fel de crocant de pizza ca acela făcut la pizzeria preferată. 

Ingrediente: o linguriță cu vârf drojdie uscată, trei sferturi cană de apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, un sfert cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă și se lasă să crească zece minute. Făina albă și cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul și sarea. Se frământă cinci minute și se lasă să crească până ce aluatul își dublează volumul. Vasul în care crește trebuie să fie uns cu un pic de ulei și apoi acoperit. Acest aluat este pentru două pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se mai lasă să crească în tavă circa zece minute. Se coace în cuptorul preîncălzit, cam 15 minute, la 250°C.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici: șarlotă cu mere
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Diverse : Pilaf cu pui și roșii
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : Pui cu migdale
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Biscuiți de turtă dulce
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Diverse : Pizza cu somon afumat
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Diverse : Cartofi  cu ou și spanac
Pagina a fost generata in 1.928 secunde