Blat crocant de pizza
Articole recomandate
Respectând cu strictețe următoarea rețetă, puteți obține un aluat la fel de crocant de pizza ca acela făcut la pizzeria preferată.
Ingrediente: o linguriță cu vârf drojdie uscată, trei sferturi cană de apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, un sfert cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă și se lasă să crească zece minute. Făina albă și cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul și sarea. Se frământă cinci minute și se lasă să crească până ce aluatul își dublează volumul. Vasul în care crește trebuie să fie uns cu un pic de ulei și apoi acoperit. Acest aluat este pentru două pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se mai lasă să crească în tavă circa zece minute. Se coace în cuptorul preîncălzit, cam 15 minute, la 250°C.
Ingrediente: o linguriță cu vârf drojdie uscată, trei sferturi cană de apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, un sfert cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă și se lasă să crească zece minute. Făina albă și cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul și sarea. Se frământă cinci minute și se lasă să crească până ce aluatul își dublează volumul. Vasul în care crește trebuie să fie uns cu un pic de ulei și apoi acoperit. Acest aluat este pentru două pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se mai lasă să crească în tavă circa zece minute. Se coace în cuptorul preîncălzit, cam 15 minute, la 250°C.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 27 Mai 2013
Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Joi, 16 Mai 2013
Miercuri, 19 Septembrie 2012
Marţi, 03 Aprilie 2012