Cum să faci o friptură excelentă la tigaie

329
Cum să faci o friptură excelentă la tigaie - fripturatigaie-1391437137.jpg
Pe timp de iarnă, este mai greu să faci o friptură suculentă, cum sunt cele abia scoase de pe grătar. Asta nu înseamnă că nu poți obține un gust delicios și în casă. Trebuie doar să respecți câteva recomandări ale Foodstory.ro: 


Trebuie sărată bine 


Toți marii bucătari încep cu acest pas: condimentează bine carnea înainte să o prepare. Sarea este cea mai bună alegere. Ca și guacamole sau piureul de cartofi, ai nevoie de ceva mai multă sare până să se simtă gustul. 


Tigaia din fontă este cea mai bună alegere 


Aceasta reține căldura și te ajută să obții o friptură la fel de gustoasă ca cea de la cuptor. Grant Achatz, un chef faimos din Statele Unite (restaurantul Alinea, top 50 restaurante ale lumii), a dezvăluit pentru Business Insider că el pune tigaia de fontă la încălzit pe aragaz timp de o oră, iar abia apoi pune friptură la făcut. 


Ce să NU faci 


Marc Forgione, de la restaurantul American Cut din New York, a explicat pentru Business Insider că friptura nu trebuie învârtită de o sută de ori în tigaie, ci trebuie atinsă doar de 3 ori: atunci când o pui în tigaie, atunci când o întorci de pe o parte pe alta și atunci când o scoți. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Februarie 2013
Stire din Diverse : Cum să gătești friptura perfectă
Pagina a fost generata in 1.6787 secunde