Din ce se face marinata pentru friptură

219
Din ce se face marinata pentru friptură - shaormacarnepuipreparareimpresie-1370428399.jpg

Articole recomandate

Ingredientele de bază pentru marinate se împart în trei grupe: acizi, cum ar fi oțet (vin) sau suc de lămâie, uleiuri și condimente. O bună marinată trebuie să aibă o proporție echilibrată și variată a celor trei elemente, în funcție de tipul de produse alimentare și de aromele pe care doriți să le obțineți. 

Alte ingrediente aromatizante care se mai utilizează în procesul de marinare sunt: mierea, hreanul, hamsiile sau anșoa, ketchup-ul, sosul de soia, Tabasco, tamarid. De asemenea, se utilizează și produse fermentate precum: iaurt, bere, sosuri de pește, sos Worcestershire etc. Iar lista alegerilor poate continua și în funcție de preferințele și gusturile fiecăruia!

Truc: Marinați și legumele! Dacă ieșiți la un grătar ar fi bine să luați în calcul marinarea cărnurilor și chiar a legumelor, deoarece majoritatea marinatelor previn dezvoltarea bacteriilor și oxidarea legumelor. Atenție, marinarea în sine nu este un proces complicat, însă trebuie planificată în timp util, mai ales dacă alimentele marinate urmează a fi gătite ulterior. Faceți marinatele și scufundați alimentele în ele, în special cărnurile, înainte de a vă apuca de celelalte pregătiri ale mesei, pentru a câștiga timp prețios. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6071 secunde