Din ce se face marinata pentru friptură
Articole recomandate
Ingredientele de bază pentru marinate se împart în trei grupe: acizi, cum ar fi oțet (vin) sau suc de lămâie, uleiuri și condimente. O bună marinată trebuie să aibă o proporție echilibrată și variată a celor trei elemente, în funcție de tipul de produse alimentare și de aromele pe care doriți să le obțineți.
Alte ingrediente aromatizante care se mai utilizează în procesul de marinare sunt: mierea, hreanul, hamsiile sau anșoa, ketchup-ul, sosul de soia, Tabasco, tamarid. De asemenea, se utilizează și produse fermentate precum: iaurt, bere, sosuri de pește, sos Worcestershire etc. Iar lista alegerilor poate continua și în funcție de preferințele și gusturile fiecăruia!
Truc: Marinați și legumele! Dacă ieșiți la un grătar ar fi bine să luați în calcul marinarea cărnurilor și chiar a legumelor, deoarece majoritatea marinatelor previn dezvoltarea bacteriilor și oxidarea legumelor. Atenție, marinarea în sine nu este un proces complicat, însă trebuie planificată în timp util, mai ales dacă alimentele marinate urmează a fi gătite ulterior. Faceți marinatele și scufundați alimentele în ele, în special cărnurile, înainte de a vă apuca de celelalte pregătiri ale mesei, pentru a câștiga timp prețios.
Alte ingrediente aromatizante care se mai utilizează în procesul de marinare sunt: mierea, hreanul, hamsiile sau anșoa, ketchup-ul, sosul de soia, Tabasco, tamarid. De asemenea, se utilizează și produse fermentate precum: iaurt, bere, sosuri de pește, sos Worcestershire etc. Iar lista alegerilor poate continua și în funcție de preferințele și gusturile fiecăruia!
Truc: Marinați și legumele! Dacă ieșiți la un grătar ar fi bine să luați în calcul marinarea cărnurilor și chiar a legumelor, deoarece majoritatea marinatelor previn dezvoltarea bacteriilor și oxidarea legumelor. Atenție, marinarea în sine nu este un proces complicat, însă trebuie planificată în timp util, mai ales dacă alimentele marinate urmează a fi gătite ulterior. Faceți marinatele și scufundați alimentele în ele, în special cărnurile, înainte de a vă apuca de celelalte pregătiri ale mesei, pentru a câștiga timp prețios.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 06 Iunie 2013
Joi, 06 Iunie 2013
Joi, 06 Iunie 2013
Miercuri, 05 Iunie 2013
Miercuri, 29 Mai 2013
Miercuri, 22 Mai 2013
Marţi, 14 Mai 2013