Trucuri pentru alegerea unui cuțit perfect

131
Trucuri pentru alegerea unui cuțit perfect - 5iuniecutite-1370428442.jpg

Articole recomandate

La prima vedere, pare dificil să se facă distincția între un cuțit de calitate și altul mai puțin bun, întrucât calitățile ies în evidență abia pe parcursul utilizării. De aceea, acest obiect indispensabil din orice gospodărie constituie o mare problemă dacă nu-și face bine treaba. Iată ce calități spun specialiștii că trebuie să aibă un cuțit bun:

1. Design-ul ergonomic al mânerului și greutatea propice va asigura folosirea cuțitului în deplină siguranță. Vedeți dacă mânerul a fost creat astfel încât să poată fi ținut în siguranță, să nu alunece.

2. Părțile componente ale cuțitului au fost asamblate perfect, fără rosturi. Nu pare a exista o trecere între mâner și lamă - lucru care este foarte important din motive de igienă. Nici mânerul și nici lama cuțitului nu prezintă neregularități care ar fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

3. Un cuțit de calitate este ascuțit pentru o perioadă lungă de timp. De aceea, metalul și modul de preparare al acestuia sunt foarte importante în realizarea unui cuțit. Există, în prezent, tehnologii avansate, ce pot da unui cuțit calități deosebite de tăiere și rezistență. Cu cât este mai bine ascuțit, cu atât tăișul își va păstra calitățile.

4. Cu cât suprafața cuțitului este mai polizată, cu atât este mai rezistentă la oxidare.

5. Chiar dacă trebuie să plătim mai scump pentru un cuțit de calitate, trebuie să avem în vedere că marca este foarte importantă pentru a fi sigur că tehnologiile de producere și călire a oțelului, ca și celelalte procedee tehnologice necesare în fabricarea cuțitelor sunt la cele mai înalte standarde. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.897 secunde