Cum atașați casei o bucătărie șic de vară

1012
Cum atașați casei  o bucătărie șic de vară - 13maifondbucatvara-1368443292.jpg
Replica în natură a celei de interior, bucătăria de vară ar trebui să facă față atât pregătirii și servitului meselor zilnice, cât și petrecerilor în aer liber cu ocazia unor evenimente speciale.

Vara, timpul petrecut afară se prelungește considerabil, de aceea grădina sau curtea casei tale trebuie pregătite minuțios pentru această perioadă. Iar unul dintre punctele forte este, fără discuție, amenajarea unei bucătării de vară.

Anexă a locuinței

În cazul bucătăriei exterioare, ca anexă a locuinței, cel mai important aspect ce trebuie luat în considerare este racordarea la gaze, la rețeaua de electricitate și apă. Potrivit specialiștilor Casa.mea., toate electrocasnicele și chiuveta pot fi montate pe unul dintre pereții exteriori, într-un blat de lucru. Racordarea va fi mai simplă dacă în dreptul bucătăriei de vară se află cea de interior, pe cealaltă parte a peretelui. De regulă, bucătăria este adesea acoperită, deoarece majoritatea caselor au terasă. În plus, atât electrocasnicele, cât și mobilierul sunt protejate. Dacă vă doriți o bucătărie mai mare, puteți prelungi masa de lucru amplasată pe unul dintre pereți cu o latură, astfel încât să obțineți o formă de "L".

Grătarul, piesa de rezistență

Pentru că nu poate lipsi din dotare, trebuie să îi găsiți un loc foarte bun. De asemenea, chiuveta, cuptorul sau/și plita, un mini-frigider sunt indispensabile. Nu uitați nici de spatiile de depozitare. Dacă bugetul și spațiul vă permit mici extravaganțe, "atașat" bucătăriei de vară poate veni un living, dar mai ales un dining pentru servirea mesei. În cazul bucătăriilor independente de casă, lucrurile sunt mult mai creative. În primul rând, formele pot varia, deși cele mai întâlnite sunt tot sub forma de "L", cele "speciale" având un design compact sau pe rotund.

Cum alegem materialele?

Deși vara plouă mai rar, materialele trebuie să fie rezistente la intemperii, praf, dar și ușor de curățat. Un alt criteriu în alegerea lor este stilul. Dacă vă doriți o bucătărie rustică, prima opțiune poate să fie cărămida, în timp ce lemnul se pretează pentru amenajările tradiționale. Foarte durabile sunt alte două materiale – granitul și oțelul - care se folosesc atât pentru rezistența lor, cât și pentru a obține un look industrial sau modern. De preferat ar fi însă ca stilul de amenajare să fie în concordanță cu restul casei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Mai 2013
Stire din Diverse : Borș făcut  în casă
Pagina a fost generata in 0.2391 secunde