Așa te machiezi dacă porți ochelari!

75

Articole recomandate

Când porți ochelari, regulile de machiaj se schimbă. Scopul este să-ți pui în valoare privirea și să folosești forma și culoarea ramelor în avantajul tău. Iată câteva sfaturi utile. 

Pentru un machiaj reușit, trebuie să ai în vedere, pe lângă nuanța părului și a ochilor, culoarea ramelor ochelarilor. Pentru a-ți fi mai ușor, apropie fiecare culoare de rama ochelarilor și observă care dintre acestea reușește să se armonizeze. Din culorile selectate, elimină-le pe cele care nu se potrivesc cu nuanța ochilor. 

Care e efectul ochelarilor asupra privirii tale? 

Machiajul depinde foarte mult de efectul pe care îl au ochelarii asupra ochilor tăi: fie micșorează privirea, fie o adâncesc, făcând ochii să pară mai mari. 

Dacă porți ochelari de distanță, ochii tăi par mai mici și trebuie să apelezi la câteva trucuri pentru a-i face să pară mai mari. Așadar, alege un fard de pleoape colorat și un creion contur pentru ochi. Dacă forma ochilor tăi este rotundă, folosește un fard mai intens la baza genelor și o nuanță mai deschisă pe pleoapa inferioară. Sub sprâncene, aplică un fard strălucitor, care dă luminozitate. Când te dai cu rimel, întoarce genele spre exterior. 

Pune-ți în valoare sprâncenele 

Sprâncenele bine conturate vor atrage atenția asupra privirii tale și nu asupra ochelarilor. Pentru asta, ai nevoie mai întâi să le definești forma, astfel încât să-ți pună privirea în valoare. Apoi, cu ajutorul unui creion de sprâncene sau al unui fard special, trasează o linie fină de-a lungul sprâncenelor. 

Accentul cade pe buze 

Pentru că ochii sunt acoperiți de ochelari, buzele te vor scoate din anonimat și vor completa armonios celelalte trăsături. Așadar, încearcă rujuri în culori mai tari, însă echilibrează nuanța acestuia cu cea a ramei ochelarilor, astfel încât acestea să se armonizeze. 

(Sursa: www.clickpentrufemei.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Să ne răcorim cu o înghețată
Pagina a fost generata in 2.5791 secunde