De ce dispare dorința femeii

164
De ce dispare dorința femeii - dorinta-1373203240.jpg

Articole recomandate

Infecții vaginale, tumori ovariene sunt boli care afectează apetitul sexual al femeii. Dacă ai făcut recent și o operație, atunci ai motive să ai un libidou scăzut. Află cum îl poți recăpăta.

Stresul de la locul de muncă, grijile zilnice, medicamentele, oboseala și rutina, toate pot duce în timp la scăderea secreției hormonilor sexuali, respectiv a libidoului femeii. Pe lângă toate acestea, și o parte dintre problemele ginecologice pot cauza în timp lipsa dorinței sexuale. Lăsată nerezolvată, problema poate avea urmări asupra vieții de cuplu: tensiuni, conflicte, în unele cazuri, chiar divorț. 

O mare parte dintre femei se confruntă cu dureri și cu usturimi în timpul actului sexual. Dintre ele, puține ajung la medic. 

Senzația de disconfort, uneori resimțită în timpul penetrării sub formă de înțepături și de arsuri, poate apărea ca urmare a unor tulburări sau probleme ginecologice: lubrifierea insuficientă, infecția vaginală (cea uterină, cea de la nivelul ovarelor, a trompelor, a tractului urinar), boala inflamatorie pelviană, endometrioza (creșterea anormală a celulelor de pe pereții uterului). 

Asemenea chisturilor, și tumorile ovariene pot afecta dorința sexuală. Parte din tratament, operațiile clasice sau cele laparoscopice (fie că este vorba de extirparea chistului sau a unei părți din ovarul afectat) pot scădea apetitul sexual. Tocmai de aceea, medicii recomandă ca în timpul operațiilor să se îndepărteze cât mai puțin din ovar, astfel încât funcțiile hormonale să rămână la niveluri normale. 

(Sursa: www.clicksanatate.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iulie 2013
Stire din Diverse : 6 greșeli de neiertat în dormitor
Pagina a fost generata in 3.3463 secunde