Bebele refuză carnea? Ce faceți?

59
Bebele refuză carnea? Ce faceți? - refuzcarne-1411741050.jpg

Articole recomandate

Dacă bebelușul nu vrea să mănânce carne de la început, nu renunțați. Lăsați un interval liber de câteva săptămâni, până încercați din nou acest aliment, spun medicii pediatric. Adesea, copiii acceptă carnea mai greu decât alte alimente și din cauză că textura și gustul sunt foarte diferite. Sugestia este de a mixa carnea și legumele împreună și apoi să oferiți acest piure micuțului.

Bazele unui organism sănătos se construiesc printr-o alimentație sănătoasă. Nu ezitați să contribuiți la acest fapt încă din primele luni de viață ale micuțului bebeluș. Înainte de începerea alimentației solide, verificați dacă sugarul are următoarele achiziții: Își ține capul și se sprijină destul de bine atunci când stă în funduleț. Urmărește cu ochii alimentele. Deschide gurița când vede că se apropie mâncarea. Își mișcă buza de jos atunci când îndepărtați lingurița din guriță. Poate să împingă alimentele din linguriță până în spatele gurii pentru a fi înghițite

Când introduceți carnea

În trecut, indicația de introducere a alimentelor bazate pe carne era în jurul vârstei de 7-8 luni, în funcție de toleranță și reacția micuților. Astăzi, se mizează pe scăderea acestui interval tocmai datorită unor beneficii de necontestat ale cărnii, observate de-a lungul timpului. Mai ales că, după vârstade 6 luni, rezervele de fier și zinc ale organismului încep să scadă, iar laptele nu mai face față noilor necesități metabolice. Or, micro și macronutrienții din carne vin și suplimentează golurile nutritive din alimentație și, de aici, recomandarea de a începe administrarea de carne încă foarte devreme, aproape de 6 luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Când și cum tăiem unghiile bebelușului
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce obțin elevii și note mici
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce trebuie hrănit micuțul cu lingurița
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Copiii și iubirea pentru bani
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : De ce salariul nu înseamnă totul
Vineri, 26 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Crezi că toate meritele ți se cuvin?
Joi, 25 Septembrie 2014
Stire din Diverse : Reguli alimentare de toamnă
Pagina a fost generata in 2.4945 secunde